| Yazarlar (3) |
|
Trakya Üniversitesi, Türkiye |
Prof. Dr. Hasan Gökhan DOĞAN
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
|
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Türkiye |
| Özet |
| Yeterli ve dengeli beslenme; sağlıklı yaşam ve zihinsel faaliyetlerin sürdürülmesini sağlamakta böylelikle toplumun sosyo ekonomik gelişimine katkıda bulunmaktadır. Bu açıdan, Türkiye’ de protein kaynağı olarak kırmızı et tüketimi ön plana çıkmaktadır. Ancak gelişmiş ülkelere göre tüketim daha düşüktür. Bunun nedenlerinin belirlenmesi hem bireyler açısından hem de sektör açısından önemli görülmektedir. Bu araştırmada, TR 21 bölgesinde (Edirne, Tekirdağ, Kırklareli) yaşayanların kırmızı et tüketim profili belirlenmiştir. Üç ilde yürütülen çalışmada 1000 birey ile anket çalışması gerçekleştirilmiştir. Buna göre, tüketicilerin yıllık ortalama 29,7 kg/ay kırmızı et tükettiği tespit edilmiştir. Yapılan araştırmada, kırmızı et tüketimini etkileyen faktörlerin kantitatif olarak ortaya koyulmasında olasılıklı ekonometrik modellerden binary logit modelden yararlanılmıştır. Buna göre, kırmızı et tüketimini etkileyen faktörlerden, cinsiyet … |
| Anahtar Kelimeler |
| Makale Türü | Özgün Makale |
| Makale Alt Türü | Diğer hakemli uluslarası dergilerde yayınlanan tam makale |
| Dergi Adı | The Journal of Social Sciences |
| Dergi ISSN | 2149-0821 |
| Dergi Tarandığı Indeksler | SOBIAD, CiteFactor, Open Academic Journal İndex, REsearch Bible, SIS, ISAM, Türk Eğitim İndeksi |
| Makale Dili | Türkçe |
| Basım Tarihi | 01-2018 |
| Cilt No | 23 |
| Sayı | 23 |
| Sayfalar | 159 / 174 |
| Doi Numarası | 10.16990/SOBIDER.4170 |
| Makale Linki | http://www.sobider.com/DergiTamDetay.aspx?ID=4170 |