img
img
TR 21 BÖLGESİNDE TÜKETİCİLERİN KIRMIZI ET TÜKETİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN BELİR    
Yazarlar (3)
Ebru Onurlubaş
Trakya Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Hasan Gökhan DOĞAN Prof. Dr. Hasan Gökhan DOĞAN
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Bilge Gözener
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Yeterli ve dengeli beslenme; sağlıklı yaşam ve zihinsel faaliyetlerin sürdürülmesini sağlamakta böylelikle toplumun sosyo ekonomik gelişimine katkıda bulunmaktadır. Bu açıdan, Türkiye’ de protein kaynağı olarak kırmızı et tüketimi ön plana çıkmaktadır. Ancak gelişmiş ülkelere göre tüketim daha düşüktür. Bunun nedenlerinin belirlenmesi hem bireyler açısından hem de sektör açısından önemli görülmektedir. Bu araştırmada, TR 21 bölgesinde (Edirne, Tekirdağ, Kırklareli) yaşayanların kırmızı et tüketim profili belirlenmiştir. Üç ilde yürütülen çalışmada 1000 birey ile anket çalışması gerçekleştirilmiştir. Buna göre, tüketicilerin yıllık ortalama 29,7 kg/ay kırmızı et tükettiği tespit edilmiştir. Yapılan araştırmada, kırmızı et tüketimini etkileyen faktörlerin kantitatif olarak ortaya koyulmasında olasılıklı ekonometrik modellerden binary logit modelden yararlanılmıştır. Buna göre, kırmızı et tüketimini etkileyen faktörlerden, cinsiyet …
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Diğer hakemli uluslarası dergilerde yayınlanan tam makale
Dergi Adı The Journal of Social Sciences
Dergi ISSN 2149-0821
Dergi Tarandığı Indeksler SOBIAD, CiteFactor, Open Academic Journal İndex, REsearch Bible, SIS, ISAM, Türk Eğitim İndeksi
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 01-2018
Cilt No 23
Sayı 23
Sayfalar 159 / 174
Doi Numarası 10.16990/SOBIDER.4170
Makale Linki http://www.sobider.com/DergiTamDetay.aspx?ID=4170