Post radiotherapy bilateral external auditory canal cholesteatoma
Emrah Sapmaz
Battal Tahsin Somuk
Doç. Dr. Harun SOYALIÇ
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Can Koçak
Erkan Gökçe
Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Türkiye
Bu yazıda, nazofarenks karsinomu nedeniyle radyoterapi ile tedavi edilen ve radyoterapiden dört yıl sonra iki taraflı dış kulak yolu kolesteatomu saptanan 55 yaşında bir kadın olgu sunuldu. Hastada inatçı otore vardı ve tanı otoskopik bulguların yanı sıra, temporal kemik tomografisinde dış kulak yolu ön duvarını aşındıran yumuşak doku kitlesinin görülmesi ile konuldu. Cerrahi tedavi olarak kanaloplasti ve kolesteatom eksizyonu yapıldı.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Uluslararası alan indekslerindeki dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Kulak Burun Bogaz Ihtisas Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler NCBI(National Library of Medicine-PUBMED)