| Yazarlar (4) | 
| 
																	 Mustafa Kemal Üniversitesi, Türkiye  | 
							
| 
																	 Uşak Üniversitesi, Türkiye  | 
							
| 
																	 Niğde Üniversitesi, Türkiye  | 
							
																										 
									
									Prof. Dr. Ahmet ŞAHİN
									
								 | 
							
| Özet | 
| Organik üretim, doğadaki ekolojik dengeyi koruyan, doğal kaynakların ve enerjinin optimum kullanımı ile üretim miktarını değil kaliteyi ön planda tutan sağlıklı ve güvenilir ürün alınmasını hedefleyen alternatif bir tarım sistemidir. Günümüzde aşırı derecede ve bilinçsizce kullanılan sentetik kimyasalların kullanımı ile üretilen gıdaların insan sağlığını tehdit ettiğine dair görüş ve bulgular giderek artmaktadır. Bu nedenle; Türkiye’de üretilen balların ihracatta istenmeyen kalıntı madde içerikleri giderek sorun olmaktadır. Arıcılarımızın arı ürünlerinin üretiminde kullandıkları kimyasalların arı ürünlerinde ve insanlar üzerindeki olumsuz etkileri, kimyasalların kullanım şekli ve kullanım zamanı konularında bilinçlendirilerek arı ürünlerindeki kimyasal kalıntı sorunu minimuma indirilebilir. Bu derleme organik arı ürünlerinin üretimi konusunda arıcıları, tüketimi ve önemi konusunda ise tüm vatandaşları bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. | 
| Anahtar Kelimeler | 
| Makale Türü | Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri) | 
| Makale Alt Türü | Diğer hakemli ulusal dergilerde yayınlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale | 
| Dergi Adı | MKU Ziraat Fakültesi Dergisi | 
| Makale Dili | Türkçe | 
| Basım Tarihi | 01-2005 | 
| Cilt No | 10 | 
| Sayı | 1 | 
| Sayfalar | 63 / 70 |