Otantik Liderlik ile Bilgi Yönetimi Arasındaki İlişkide Örgüt Kültürünün Düzenleyici Rolü
Hakan Vahit Erkutlu
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Halil Özcan ÖZDEMİR
Barış Burak Uslu
Bu çalışmanın amacı otantik liderlik ile bilgi yönetimi arasındaki ilişkide örgüt kültürünün düzenleyici bir rolü olup olmadığını araştırmaktır. Araştırmanın örneklemini Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde çalışan öğretim üyeleri oluşturmaktadır. 8 akademik birimde çalışan 103 öğretim üyesine anket uygulanmış ve analiz yapılmıştır. Elde edilen veriler üzerinde frekans analizi, doğrulayıcı faktör analizi, güvenilirlik analizi, korelasyon analizi ve düzenleyici etkiyi ölçmek amacıyla hiyerarşik regresyon analizleri uygulanmıştır. Bulgulara göre otantik liderlik ile bilgi yönetimi arasında pozitif ve anlamlı bir ilişki vardır. Buna karşılık destekleyici örgüt kültürünün bilgi yönetimi ile otantik liderlik arasındaki ilişkide düzenleyici bir etkiye sahip olmadığı bulunmuştur. Bu sonuçların yanında teori ve uygulama açısından bazı kısıtlar ve gelecekteki araştırmaları yönlendirme bakımından öneriler sunulmuştur.
Dergi Adı İşletme Araştırmaları Dergisi
Basım Tarihi 12-2018