İç Anadolu Bölgesinde Faaliyette Bulunan Gıda Toptancıları Çalışanlarının Yöneticilerine Güven Düzeyleri: Cips Toptancıları Örneği
Doç. Dr. Halil Özcan ÖZDEMİR
Ufuk Karadavut
Galip Şimşek
Bu çalışmanın amacı, İç Anadolu Bölgesinde faaliyette bulunan özellikle cips grubu gıda ürünlerindağıtımı ile ilgilenen firmalardaki çalışanların yöneticilerine duydukları güven düzeylerini belirlemektir. Bukapsamda toplam 210 çalışana anket uygulanarak veriler elde edilmiştir. Araştırma sonucunda; çalışanlarınişverenleri hakkında belli bir seviyede güven duymakla birlikte kafaların netleşmediği ve bir miktarda karışıklığınolduğu görülmektedir. Çalışanların %97 sini erkek çalışanlar oluşturmaktadır. Çalışanların %43’lük kısmı 20-29yaş aralığındaki çalışanlardan oluşmaktadır. Çalışanların %57 gibi büyük çoğunluğu orta öğretim mezunlarındanoluşmaktadır. Maaş düzeyleri incelendiğinde çalışanların genellikle asgari ücret seviyesinde maaş aldıklarıgörülmektedir. Çalışanların kıdemleri incelendiğinde %40’lık kısmı 6-10 yıl arası çalışanlardan oluşmaktadır.Yapılan korelasyon analizine göre yaş ilerledikçe idarecileri tanıma daha da arttığı için güven duygusu ve bilgileripaylaşma oranları da artmaktadır.
Dergi Adı Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
Basım Tarihi 01-2020