Are blank cartridge guns really harmless
Enver Sösüncü
Mehmet Deniz Bulut
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
Kuru sıkı silahlar mermi çekirdeği fırlatmaksızın ses ve gaz fişekleri ateşleyen silahlardır. Bu silahların ateşleme sırasında, dış görünümü ve sesi ger-çeklerinden farksızdır. Toplulumuzda bu silahların, zarasız olduğuna dair inanış hakimken, literatürlerde bildirilen olgulara baktığımızda sanıldığı kadar masum olmadıklarını görmekteyiz. Bu yazıda kuru sıkı silah ile kafa travması geçiren 26 yaşındaki hastayı sunarak kuru sıkı silahların zararlı silahlar olduklarını göstermeyi amaçladık.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü SCI, SSCI, AHCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Turkish Journal of Trauma and Emergency Surgery
Dergi ISSN 1306-696X