Acute epidural hematoma manifesting with monoplegia in a child Case report
Sadiye Yolcu
Özlem Balbaloğlu
Bozok Üniversitesi, Türkiye
Yedi yaşında kız çocuğu yaklaşık iki metrelik yüksekten düşme sonrası sol bacakta ağrısız kuvvet kaybı ile başvurdu. Hastanın beyin tomografisinde sağ fronto-paryetal bölgede epidural hematom tespit edildi. Hematom acilen yapılan kraniyotomi ile boşaltıldı. Hasta yaklaşık iki haftalık takip sonrası çok az kuvvet kaybı ile taburcu edildi. Fronto-paryetal yerleşimli epidural hematomlar monopleji ile de belirti verebilirler ve erken cerrahi sağaltım bu hematomlara yaklaşımda standart tedavi olmalıdır.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Journal of Clinical and Experimental Investigations
Dergi Tarandığı Indeksler EBSCO, DOAJ, CrossRef, Index Copernicus, Google Scholar, TÜBİTAK ULAKBİM Türk Tıp Dizini, Türkiye Atıf Dizini ve Türk Medline