Semptomatik Tarlov Kistinin Tanısal Kriterlerinin Gözden Geçirilmesi Olgu Sunumu
Soner Yaycıoğlu
Adnan Menderes Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Hakan AK
Bozok Üniversitesi, Türkiye
Kaçar Fürüzan
Tarlov kisti olarakta bilinen sakral perinoral kistler dorsal kök gangliyonu ile sinir kökünün birleşme noktasından kaynaklanmaktadır. Bunlar genellikle asemptomatiktirler ve herhangi bir yakınmaya yol açmamaktadırlar. Tarlov bu kistleri 3 temel kriterin varlığına dayanarak tanımlamıştır. Bununla birlikte daha sonraki bazı çalışmalarda bu kistlere tanı konulurken bu temel kriterlere dayanılmadığı görülmektedir. Bu yazıda semptomatik tarlov kisti tanısı konulan ve ameliyat edilen 40 yaşında bir bayan olgu sunulacak ve literatür eşliğinde bu tanı kriterleri tekrar gözden geçirilecektir.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Fırat Tıp Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler EBSCOhost research databases, Index Copernicus, Chemical Abstracts Service (CAS), CAB ABSTRACTS, GLOBAL HEATH database, Türk Medline, Türk Medline-Ulusal Atıf İndeksi, Türk Tıp Dizini ULAKBİM, Türkiye Atıf Dizini