Epidermoid tumor of the cerebellum in Behçet s disease
Soner Yaycıoğlu
Adnan Menderes Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Hakan AK
Bozok Üniversitesi, Türkiye
Behçet hastalığı üveit, ağızda aftlar, genital ülserler ve deri lezyonları ile karakterize olan çoksayıda sistemi etkileyebilen kronik idiyopatik, enflamatuar ve alevlenmelerle seyreden birhastalıktır. Behçet hastalarının yaklaşık %5-10unda merkezi sinir sistemi tutulumu görülmektedirve bu tablo nöroBehçet hastalığı olarak adlandırılmaktadır. Bu tutulum parenkimal ve parankim- dışı olarak iki kategoriye ayrılmaktadır. En sık etkilenme beyin sapı ve bazal gangliyonlardagörülmektedir. Literatürde, beyin tümörü veya tümörlerini taklit eden nörobehçet vakalarıbildirilmektedir. Bu yazıda serebellumda epidermoid tümör saptanan 47 yaşında ve 20 yıldırBehçet hastası olan bir erkek olgu sunulacaktır. Bu hastadaki epidermoid tümörün varlığı mevcutliteratüre göre tesadüfi bir bulgu olarak kabul edilmesine rağmen bunun kesinliğinin hâlendoğrulanmaya ihtiyaç duyduğu kanısındayız.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Cumhuriyet Tıp Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler Türkiye Atıf Dizini, DOAJ, Index Copernicus, CrossRef, Chemical Abstracts Service (CAS), TÜBİTAK/ULAKBİM-Tıp Veri Tabanı