Extrapulmonary Small Cell Carcinoma of Spine Presenting with a Thoracic Epidural Mass Case Report
Prof. Dr. Hakan AK
Bozok Üniversitesi, Türkiye
Varol Aydın
Adnan Menderes Üniversitesi, Türkiye
Nadir görülen akciğer dışı küçük hücreli karsinomlar akciğerin küçük hücreli karsinomu ileaynı histolojik özellikleri paylaşmaktadırlar, bununla birlikte bunlar genellikle ayrı bir antiteolarak kabul edilmişlerdir. Bu tümörler daha çok erkeklerde görülmekte, genitoüriner vegastrointestinal sistemler en sık tutulma gösteren yerlerdir. Literatürde farklı tutulum yerleribildirilmekle birlikte omurgadan kaynaklanan küçük hücreli karsinom bildiren tek bir olgusunumu mevcuttur. Bu yazıda 35 yaşında bir kadında omurgadan kaynaklanan ve epiduralkitle kliniği ile başvuran akciğer dışı küçük hücreli karsinom vakası sunulmaktadır. Hastanınkesin tanısı ancak patolojik değerlendirilmesi ile konulabilmiş olup tanının kesinleşmesininardından hastaya etoposid, cisplatin ve zoledronic acid'den oluşan kemoterapi rejimiuygulanmıştır. Bu tümörlere daha erken tanı konulabilmesi ve bunların en iyi şartlardatedavisi için daha ileri çalışmalara gereksinim vardır.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü SCI, SSCI, AHCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Journal of Neurological Sciences [Turkish]
Dergi Tarandığı Indeksler SCI-Expanded