Concomitant Ulnar and Median Nerve Entrapment Due to Spontaneous Hematomas at Humerus Mid Shaft Under Warfarin Treatment Case Report
Soner Yaycıoğlu
Adnan Menderes Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Hakan AK
Bozok Üniversitesi, Türkiye
Warfarin tromboembolik olayların hem önlenmesinde hem de tedavisinde etkindir, fakat kanama bu tedavinin kısmen yaygın bir komplikasyonudur ve bazen ciddi komplikasyonlara yol açabilmektedir. Hematoma bağlı gelişen nöropati kavramı ilk kez antikoagülan ilaçların daha yaygın olarak kullanılmaya başlandığı 1960 ortalarında tanımlanmıştır. Literatüre göre bu komplikasyon daha çok alt ekstremite sinirlerini etkilemektedir. Bu yazıda warfarin tedavisi almakta olan 74 yaşındaki bir erkek hastada humerus orta kısmında spontan olarak gelişen, ulnar ve median sinir hasarına neden olan iki tane yakın lokalizasyonlu hematomun geliştiği bir olgu sunulmaktadır. Hasta sadece konservatif metotlarla tedavi edildi, takiplerinde radyolojik olarak hematomun tam olarak rezorbe olduğu tespit edildi ve hastanın klinik olarak anlamlı iyileşme gösterdiği belirlendi.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü SCI, SSCI, AHCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Journal of Neurological Sciences [Turkish]
Dergi Tarandığı Indeksler SCI-Expanded