Ligamentum Flavum Hematoma As a Rare Cause of Failed Back Surgery
Yurdanur Akyüz
Selda Seçkin
Bozok Üniversitesi, Türkiye
Ligamentum flavum hematomu spinal kök veya spinal kord kompresyonunun nadir birnedenidir. Servikal, torakal ve lomber spinal segmentlerde tanımlanmıştır. Hastalar lezyonunanatomik seviyesine göre radiküler ağrı, duyu kusuru, kas gücü kaybı ve kauda ekuinabelirtileri ile başvurabilirler. Manyetik rezonans görüntüleme bu hastalığın tansında önemli ipuçları sağlayabilmektedir. Bununla birlikte tanı operasyon esnasındaki bulgulara ve patolojikinceleme sonuçlarına dayanarak konulmaktadır. Cerrahi dekompresyon literatürde bildiren tektedavi yaklaşımıdır. Bu yazıda 3 kez bel fıtığı nedeniyle ameliyat edilen ancak şikâyetleridüzelme göstermeyen, başarısız bel cerrahisi hastası olarak kabul edilen 75 yaşında bir olgudatespit edilen ligamentum flavum hematomu sunulmaktadır. Hastanın kiniğimizde yapılan sonoperasyonunda sonra şikâyetlerinde belirgin düzelme tespit edildi ve ligamentum flavumhematomu tanısı histopatolojik olarak desteklendi.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü SCI, SSCI, AHCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Journal of Neurological Sciences [Turkish]
Dergi Tarandığı Indeksler SCI-Expanded