HIZLI SPONTAN REZOLÜSYON GÖSTEREN AKUT TRAVMATİK SUBDURAL HEMATOM: OLGU SUNUMU
Ahmet Fatih Kahraman
Prof. Dr. Hakan AK
Bozok Üniversitesi, Türkiye
Akut subdural hematom (ASDH) kafa travmasının hayatı tehdit eden bir komplikasyonudur. Tedavi edilmediği takdirde yüksek mortalite oranları bildirilmiştir. Çoğu olguda cerrahi girişim gerekmektedir. ASDH'da akut spontan rezolüsyon nadir bildirilmiş bir antite olup patofizyoloji ile ilgili çeşitli mekanizmalar ileri sürülmüştür. Bu yazıda yüksekten düşme nedeni ile acil servise getirilen 16 aylık kız çocuğunda hızlıca gerileyen akut travmatik subdural hematom sunulmaktadır. Hastaya herhangi bir medikasyon uygulanmamasına rağmen 6 saat sonra çekilen beyin tomografisinde hematomun tamamıyla rezorbe olduğu tespit edilmiştir. Akut subdural hematomlarda nörolojik durumu iyi olan hastalarda yakın klinik takip ve seri radyolojik görüntüleme önerilmektedir.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Bozok Tıp Dergisi
Basım Tarihi 01-2017