Sequestered Lumbar Disc Fragment Mimicking Dumbbell-Shaped Spinal Tumor
Yozgat Bozok Üniversitesi, Türkiye
İhsan Canbek
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye
Manyetik rezonans görüntüleme (MRG) lomber disk herniasyonlarını spinal malignitelerden ayırmak için genellikle yeterlidir. Fıtıklaşmış disk sekestre fragman ya da fragmanlara sahipse bu ayrım mümkün olmayabilir. Çeşitli benign ve malign omurilik lezyonları MRG'de dambıl şeklinde bir görünüm gösterebilir ancak sekestre disk fragmanı için bildirilmiş bir yayın yoktur. Lomber MRG'sinde dambıl şekilli lezyonu ile schwannomu düşündüren ancak kesin tanısı lomber disk herniasyonu olan 49 yaşında bir erkek olguyu sunduk.
Sequestered disc,schwannoma,dumbbell-shaped
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Anatolian Journal of Emergency Medicine