Derinliğine ve yüzeysel öğrenmede kavram haritaları ve şemaların işlevi
Prof. Dr. Hacı Ömer BEYDOĞAN
Bu çalışmada, yapılandırmacı anlayış çerçevesinde öğrenme kavramı tartışılmış, öğrencilerin hedefledikleri duruma göre tercih ettikleri yüzeysel, stratejik ve derinliğine öğrenme stratejileri ele alınmıştır. Ele alınan öğrenme stratejilerine göre öğrencilerin gösterdikleri düşünme biçimleri ve ortaya koy­dukları davranış kalıpları tanımlanmıştır. Açıklanan öğrenme stratejilerini etki­leyen bazı değişkenler üzerinde durularak, düşünsel sürecin şekillenmesinde ve öğrenme yaşantılarının yansıtılmasında şemaların ve kavram haritalarının iş­levleri tartışılmıştır.
öğrenme stratejileri,öğrenme yaklaşımları,derinliğine öğrenme,yüzeysel öğrenme,kavram haritaları
Dergi Adı Milli Eğitim Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler Ulakbim