HIGH PERFORMANCE FACIAL RECOGNITION MATCHER
Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm AKKUZU KAYA
Biyometrik ürünlerin kullanımı sürekli genişleyen bir çerçevede olup günden güne artmaktadır; cihazlarında kimlik doğrulaması yapmak için kullanan genel tüketicilerden, onu suç ve sınır kontrolünün ön saflarında konuşlandıran hükümetlere kadar hemen her alanda biyometrik urunler kullanilmaktadir. Bu çalışma, buyumekte olan bir siber güvenlik sirketinin mevcut program boşluğunu doldurmak için yüksek performans ve kuruluşun biyometrik gereksinimlerini karşılayan bir yüz eşleştirme çözümü sunan programi geliştirmeyi amaçlamaktadır. Sirket bünyesinde sürekli bir calişan grubuna ait kayıtları ve eşleşmeleri hızlı bir şekilde gerçekleştirebilen bir uygulama üretmek için; FaceNet olarak bilinen bir yüz tanıma yaklaşımı, GO programlama dili ve MongoDB kullanıldı. Bu çözüm, işlev, performans ve doğruluk testi biçiminde iyi bilinen ve zorlu bir yüz biyometrik veri seti olan Labelled Faces Wild veri setine karşı doğrulandı. Veri kümesindeki 6000 görüntüden oluşan bir alt küme için, yanlış eşleşme olmadığını gösteren çoklu test çalıştırmalarından %100 doğruluk kaydedildi. Uygulamanın bu alt kümeye karşı performansının, iki eşzamanlı bağlantı kullanılarak birden fazla yürütme üzerinden ortalaması alındı; bu, sırasıyla 29 ve 8 saniye başına işlem değerleri veren eşleştirme istekleri için ortalama kayıt yanıt süresi 70 ms ve 236 ms olarak sonuçlandı. Bu araştırmanın yazılım ürünü, türetilmiş gereksinimleri karşılamada başarılıydı, bu da calismamizi bir kurumsal çözüm için ideal bir temel haline getirdi.
Yüz tanıma,Makine öğrenimi,Sağlam,Güvenilir,İşlevsellik
Dergi Adı Mugla Sitki Kocman University