Proje Ekibi |
Dr. Öğr. Üyesi Esin KIRAY
Türkiye Projedeki Rolü: Araştırmacı |
Ergin KARİPTAŞ
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye Projedeki Rolü: Yürütücü |
Prof. Dr. Harun ÇİFTÇİ
Türkiye Projedeki Rolü: Araştırmacı |
Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem ER ÇALIŞKAN
Türkiye Projedeki Rolü: Araştırmacı |
Proje Türü | Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi |
Proje No | PYO-FEN.4001.15.009 |
Proje Konusu | Bu araştırmada Kırşehir ili köy pazarından temin edilmiş olan taze peynirlerden izole edilen laktik asit bakterilerinin probiyotik olma özellikleri incelenmiş ve muhtemel probiyotik suşların kurşun ve nikel ağır metal leri üzerindeki adsorpsiyon kapasitesi çeşitli hazır sular maden suları şehir şebeke suyu ve kuyu suları ile nane reyhan bulgur pirinç gibi ürünler üzerinde belirlenmiştir |
Proje Durumu | Tamamlandı |
Başlangıç Tarihi | 14-07-2015 |
Bitiş Tarihi | 23-12-2016 |