img
Akademisyenler > Esin KIRAY > Proje Detayı
PROBİYOTİK ÖZELLİĞE SAHİP BAZI LACTOBACİLLİ SUŞLARININ AĞIR METALLERİN GİDERİLMESİNDE VE ZENGİNLEŞTİRİLMESİNDE KULLANIMI
Proje Ekibi
Dr. Öğr. Üyesi Esin KIRAY Dr. Öğr. Üyesi Esin KIRAY
Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Ergin KARİPTAŞ
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Yürütücü
Prof. Dr. Harun ÇİFTÇİ Prof. Dr. Harun ÇİFTÇİ
Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem ER ÇALIŞKAN Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem ER ÇALIŞKAN
Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No PYO-FEN.4001.15.009
Proje Konusu Bu araştırmada Kırşehir ili köy pazarından temin edilmiş olan taze peynirlerden izole edilen laktik asit bakterilerinin probiyotik olma özellikleri incelenmiş ve muhtemel probiyotik suşların kurşun ve nikel ağır metal leri üzerindeki adsorpsiyon kapasitesi çeşitli hazır sular maden suları şehir şebeke suyu ve kuyu suları ile nane reyhan bulgur pirinç gibi ürünler üzerinde belirlenmiştir
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 14-07-2015
Bitiş Tarihi 23-12-2016
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş