Akademisyenler > Erhan GÜNEŞ > Proje Detayı
Proje Ekibi
Doç. Dr. Erhan GÜNEŞ
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No -
Proje Konusu Ders içi etkinliklerde teknoloji kullanımının artırılması ile birlikte hikaye kullanımında ”dijital hikaye/öykü” isimli yeni bir kavram ortaya çıkmıştır. Yeni medya olanakları ile geçmişi yüzyıllara dayanan hikâye anlatımını birleştirilerek sınıf ortamında teknoloji kullanımını desteklemektedir. Her yaştan ve her seviyeden öğrenci artık internete istediği yerde ve zamanda ya evindeki bilgisayardan ya tablet bilgisayarından ya da akıllı cep telefonundan erişebilmektedir. Bu açıdan araştırma, dijital hikayeleme konusunda ülkemizde yapılan araştırmalara uygulama noktasında katkı sağlaması, öğrencilerin dijital hikaye yöntemi kullanılarak gerçekleştirilen eğitim sonucunda okuma, yazma ve dinleme becerilerindeki değişimin araştırılması ve dijital hikayeleme ile ilgili tasarım önerileri geliştirilmesi amaçlarına yöneliktir.Ortaokul 6. Sınıf Türkçe Ders kitabında yer alan okuma parçalarının dijital hikaye anlatımı sağlanmıştır. Bu çalışma ile öğrencilerin elektronik ortamda okuma parçalarını izleyerek zaman ve mekan kısıtlaması olmadan ulaşabilmelerini sağlamanın yanında öğrencilerin dinleme becerilerini, yazma becerilerini, birlikte çalışma ve motivasyonlarını olumlu yönde etkilediği görülmüştür.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 22-04-2016