Akademisyenler > Erhan GÜNEŞ > Proje Detayı
Proje TEBAG: Tarih Eğitiminde Bağlamsallaştırma Becerisini Geliştirmeye Dönük Alternatif Öğretim Aracı Geliştirme
Proje Ekibi
Doç. Dr. Erhan GÜNEŞ
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje
Proje No -
Proje Konusu öğrencilerin tarihte bağlamsallaştırma becerilerinin geliştirilmesi amacıyla 9. sınıf düzeyinde tarih ders kitabından belirlenen ünite için hazırlanacak olan öğretim aracı kiti ile bu eksikliğin giderilmesi ülkemizde tarih eğitiminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik uygulanabilir pratik bir katkı sunulması hedeflenmektedir. Bu bağlamda hazırlanacak olan alternatif öğretim aracı ile öğrencilerin: • tarihsel düşünme becerilerine paralel olarak bağlamsallaştırma becerilerinin geliştirilmesine, • tarihi bilgiyi alan değil aynı zamanda aldığı bilgiyi içselleştirerek tarihi bilgiyi üretmelerne • birey, toplum ve ülke olarak ortak geçmişe dayalı değerlerin kollektif hafızayı nasıl şekillendirdiğini farketmelerine• bugünkü dünyada hangi rol ve sorumlulukların üstlenildiğini anlamalarına • Söz konusu faktörlerin gelecekle ilgili hedef ve beklentileri nasıl belirlediğini algılamalarına • eleştirel ve sorgulayan bir bakış açısıyla tarih bilinci oluşturmalarına katkı sağlanması hedeflenmektedir.
Proje Durumu Devam Ediyor
Başlangıç Tarihi 15-05-2020