Akademisyenler > Davut AYDIN > Proje Detayı
Prof. Dr. Hacı Ömer BEYDOĞAN
Kaan Doğan YAZAN
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No EGT.A4.18.012
Proje Konusu Özet Bu araştırmada internet bağımlılığı ve sosyal medya bağımlılığı, bağımlılığın sosyal bağlılığı yordayıcı etkisi incelenmiştir. Araştırma son bir yıldır internet kullanan ve sosyal medya kullanan ve en az bir sosyal medya hesabı olan 406 (206’xxi kız, 200’xxi erkek) üniversite öğrencisi üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırma verileri İnternet Bağımlılığı Ölçeği, Sosyal Bağımlılığı Ölçeği: Öğrenci Formu, Sosyal Bağlılık Ölçeği ve Kişisel Bilgi Formu ile toplanmıştır. Araştırma verileri tek ve çok değişkenli normallik, doğrusallık ve çoklu bağlantı problemi dikkate alınarak, parametrik istatistiki yöntemlerle çözümlenmiştir. Analiz sonucunda internet bağımlılığı ve sosyal medya bağımlılığı, sosyal bağlılığın 18’xxsini anlamlı düzeyde yordadığı görülmüştür. Sonuç olarak, internet bağımlılığı ve sosyal medya bağımlılığı sosyal bağlılığı önemli ölçüde etkilemektedir.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 09-03-2018
Bitiş Tarihi 22-08-2019
Anahtar Kelimeler İnternet bağımlılığı, sosyal medya bağımlılığı, akıllı telefon bağımlılığı, dijital oyun bağımlılığı, sosyal ilişki.