img
img
Akademisyenler > Yener OĞAN > Proje Detayı
Mutfakta Tıbbi Aromatik Bitki Var
Proje Ekibi
Doç. Dr. Yener OĞAN Doç. Dr. Yener OĞAN
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Yürütücü
Proje Türü Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç)
Proje No -
Proje Konusu Proje kapsamında tıbbi ve aromatik özellikli bitkilerle yapılan yiyecek içecek ürünlerinin tespit edilmesi ve bu bitkilerin mutfakta kullanımı konusunda bilinç düzeyinin artırılması ve farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda tıbbi aromatik bitkilerin yiyecek ve içecek olarak tüketimini geliştirmek ve yaygınlaştırmanın yanı sıra proje katılımcılarına aşçılık mesleğinin önemli kademelerinden biri olan 450 saatlik aşçı yardımcılığı kurs müfredatı uygulayarak bireylerin sertifika sahibi olması sağlanarak, bölgesel istihdama katkı sunulması planlanmaktadır. Ayrıca projenin mutfak uygulamalarında kullanılmak üzere insan tüketimine uygun bazı tıbbi ve aromatik bitkiler belirlenerek, bu bitkilerin duyusal analizleri yapılarak yiyecek veya içecek ürünlerinde kullanılacaktır. Dolayısıyla tüketicilerin alışkanlıkları, beğeni düzeyleri ve söz konusu bitkilerin hangi yiyecek içecek ürünlerinde ne şekilde kullanılmasının uygun olacağı belirlenmeye çalışılarak bitkiler kendi aralarında kıyaslanarak, duyusal analiz ile beğeni düzeyleri istatistiksel olarak hesaplanması planlanmaktadır. Bu doğrultuda projenin duyusal analiz çalışmaları ile birlikte söz konusu tıbbi ve aromatik bitkilerin tüketiciler tarafından beğenilme düzeyleri ve uygun olduğu yiyecek ve içeceklerin belirlenmesi hedeflenmektedir.
Proje Durumu Beklemede
Başlangıç Tarihi 15-05-2022
Bitiş Tarihi
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş