img
img
Yulaf (Avena sativa L.) silajına farklı dozlarda Laktobasillus brevis inokülasyonunun silaj kalitesi üzerine etkileri
Proje Ekibi (1)
Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin ÇAYIROĞLU Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin ÇAYIROĞLU
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Yürütücü
Proje Türü Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No ZRT.A4.24.004
Proje Sahibi Kurum Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 31-05-2024
Bitiş Tarihi 04-07-2025
Proje Konusu Bu araştırma projenin konusu, yulaf silajına farklı konsantrasyonlarda L. brevis ilavesinin fermantasyon, fiziksel ve kimyasal özellikler, yem değeri, aerobik stabilite ve in vitro sindirilebilirlik üzerine etkilerinin belirlenmesidir.
Anahtar Kelimeler Yulaf silajı, Laktobasillus brevis, silaj kalitesi, yem değeri, aerobik stabilite
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş