img
img
Tritikale (Triticosecale Wittmack) silajında fermentasyon, silaj kalitesi, aerobik stabilite ve yem değeri üzerine Lactobacillus plantarum'un farklı dozlarının etkileri
Proje Ekibi (1)
Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin ÇAYIROĞLU Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin ÇAYIROĞLU
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Yürütücü
Proje Türü Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No ZRT.A4.23.015
Proje Sahibi Kurum Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
Proje Konusu Bu araştırma projesinin konusu, farklı dozlardaki L. plantarum bakterisinin tritikale bitkisi silajındaki etkilerinin incelenmesi, silaj kalite parametreleri, fermantasyon özellikleri, besin maddeleri içeriği, aerobik stabilite ve yem değeri üzerine en iyi bakteri dozunun belirlenmesidir.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 03-02-2023
Bitiş Tarihi 22-03-2024
Anahtar Kelimeler Tritikale silajı, Lactobacillus plantarum, silaj kalitesi, aerobik stabilite
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş