Akademisyenler > Yunus MACİT > Proje Detayı
Proje Ekibi
Öğr. Gör. Yunus MACİT
Projedeki Rolü: Yürütücü
Proje Türü (Ulusal) Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç)
Proje No -
Proje Konusu Projemizin amacı, gençlere tütün ve tütün ürünleri kullanımının kısa ve uzun vadeli, doğrudan ve dolaylı olumsuz etkilerini anlatmak, onların bu konuda sahip oldukları farkındalık ve bilinç seviyelerini yükseltmek, bu sayede gençlerimizi tütün ve tütün ürünleri kullanımından uzak tutmaktır. Projemiz dahilinde Kırşehir Merkez’de yer alan 18 lisede öğrenim görmekte olan 10. sınıf öğrencilerine Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından eğitim verilmiştir. Eğitimimize bizzat katılım sağlayan öğrenci sayısı 2040’tır. Eş zamanlı olarak liselerdeki Yeşilay kulüplerine ulaşılmış, dolaylı olarak bu eğitimlerden 6000 kişi etkilenmiştir. Eğitimlerimizde sunumlara ek olarak broşür dağıtımı yapılmış, okullarda uygun alanlara afişler asılmıştır. Küçük gruplar halinde yaptığımız eğitimlerde öğrenciler merak ettikleri sorulara rahatlıkla cevap bulmuştur. ‘Sigara kullanan bir yakınına sigarayı bırakması için motivasyon mektubu yazma’ yarışması düzenlenerek öğrencilere duyurulmuştur. Eğitimlerimize katılan öğrencileri aktif ve pasif içiciliğin yanı sıra üçüncül maruziyet konusunda da bilgilendirmek amaçlı üçüncül maruziyeti de gösteren maket hazırlanmış ve öğrencilere anlatılmıştır. Sonuç olarak öğrenciler bilgilenerek tütün ve tütün ürünü kullanımından uzak kalmıştır. Her lisenin kendi öğrencileri tarafından kurulan Yeşilay topluluklarıyla iletişime geçilmesi projemizi sürdürülebilir kılmıştır.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 01-08-2021