Akademisyenler > Ayşe SALAR > Proje Detayı
KÖY OKULLARINDAKİ ORTAOKUL ÖĞRETMENLERİNİN TEMEL İLK YARDIM VE KBRN FARKINDALIK BİLGİ DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ VE EĞİTİM ETKİNLİĞİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ.
Proje Ekibi
Öğr. Gör. Ayşe SALAR
Prof. Dr. Harun ÇİFTÇİ
Projedeki Rolü: Yürütücü
Meryem GÜRLER
Dr. Öğr. Üyesi Güney GÜRSOY
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No TIP.A3.16.004
Proje Konusu Kırşehir İl Merkez Köy okullarında görev yapan ortaokul öğretmenlerine verilecek temel ilk yardım ve KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer) farkındalık (TİY-KBRN-F) eğitimi doğrultusunda, Eğitim öncesi ve sonrasında öğretmenlerin TİY-KBRN-F bilgi düzeylerinin belirlenmesi, bilgi düzeylerinin karşılaştırılması yapılmıştır. Eğitimin ve toplumun en önemli unsuru olan öğretmenlerimizin ani gelişen hastalık ve yaralanma durumlarında, olası KBRN tehditlerinde temel yapılacak uygulamalar konusunda bilgilendirilmesi sağlanmıştır.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 25-03-2016
Bitiş Tarihi 14-12-2017
Anahtar Kelimeler İlk yardım, KBRN(Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer), Öğretmen, Eğitim