img
Yabani Domates Hatları, Kültür Çeşitleri ve Bunların Melezlerinin Tuzluluğa Karşı Toleranslarının Fizyolojik Olarak Belirlenmesi
Proje Ekibi
Öğr. Gör. Ayşe BAŞPINAR Öğr. Gör. Ayşe BAŞPINAR
Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Doç. Dr. Hakan BAŞAK Doç. Dr. Hakan BAŞAK
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Yürütücü
Halit YETİŞİR
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ, Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Dr. Öğr. Üyesi Alim AYDIN Dr. Öğr. Üyesi Alim AYDIN
Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Öğr. Gör. Ayşe Nur ŞAVKAN Öğr. Gör. Ayşe Nur ŞAVKAN
Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No ZRT.A4.20.010
Proje Konusu Çalışmada yabani domates hatları, kültür çeşitleri ve bunların melezleri kullanılarak tuzluluğa karşı toleransları belirlenecektir. Bu şekilde yabani domates türlerinin tuzluluğa tolerant olma mekanizması fizyolojik olarak araştırılarak kültür domates çeşitleri ile kıyaslanacak ve anaç olma potansiyelleri belirlenecektir.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 23-09-2020
Bitiş Tarihi 02-02-2022
Anahtar Kelimeler Anaç, domates, tuz stresi
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş