img
img
Bıldırcın Rasyonlarına İlave Edilen Gilaburu (Viburnum opulus L.) Meyvesi Tozunun Yumurta ve Et Kalitesine Etkisi
Proje Ekibi (1)
Doç. Dr. Gökhan FİLİK Doç. Dr. Gökhan FİLİK
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No -
Proje Konusu İç Anadolu bölgesinde yetişen Dispacales (Rubilas) takımının Caprifoliaceae (hanımeli) familyasından olan Viburnum opulus L. (gilaburu) nohut büyüklüğünde kırmızı renkli bir meyvedir. Kırmızı renkli meyvelere sahip olması sebebiyle insan beslenmesinde doğal antioksidan meyve suyu olarak tüketilmektedir. Bitki içerisinde yer alan redükte ve okside glutatyon, likopen, Vitamin A ve E, betakaroten genel olarak bilinen antioksidan bileşiklerdir. Mevcut çalışma Ahi Evran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü, Bıldırcın Deneme Ünitesinde 30 haftalık yaştaki 132 dişi ve 44 erkek Japon bıldırcını ile 8 hafta boyunca yürütülecektir. Yem ve su ad libitum olarak sağlanacak, her grupta 11 tekerrür, her tekerrür ise 3 dişi ve 1 erkek olarak yürütülecektir. Deneme rasyonları izokalorik ve izonitrojenik olarak dengelenmiş kontrol ve kontrol yemine 5 g/kg, 10 g/kg ve 15 g/kg Gilaburu ikame edilerek hazırlanacaktır. 30-38 haftalık yaştaki bıldırcınların besi performansı, yumurta iç ve dış kalite özellikleri ile birlikte yumurta sarısında ve ette antioksidan kapasite analizleri yapılacaktır.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 24-08-2017
Bitiş Tarihi 23-08-2019
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş