img
Akademisyenler > Serdar KAMANLI > Proje Detayı
Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünde bulunan kahverengi yumurtacı hatlarda yumurta kabuğu mikroskobik özelliklerinin, kuluçka sonuçları ve hibrit performansına etkileri
Proje Ekibi
Doç. Dr. Serdar KAMANLI
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç)
Proje No -
Proje Konusu Yumurta kabuk kalitesi hem üreticiyi hem de tüketiciyi doğrudan etkileyen bir özelliktir. Kabuk kalitesi, kuluçkalık yumurta üretiminde civciv kaşitesi ve sayısı bakımından, sofralık yumurta üretiminde de kırık-çatlak yumurta sayısı ve satış fiyatı yönünden önemlidir. Bu proje ile Tavukçuluk araştırma Enstitüsünde yapılan ıslah çalışmalarının kabuk mikroskobik özellikleri üzerine etkisi ile kabuk katmanlarının, kulukça sonuçları ile hibrit performansı üzerine etkisini belirlenecektir.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 01-01-2019
Bitiş Tarihi 01-01-2022
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş