Akademisyenler > Zeynel HAYRAN > Proje Detayı
Üniversite Öğrencilerinin Yaşam Amaçları, Eğitsel Hedefleri, Kariyer Beklentileri, İnternet Bağımlılıkları ve Memnuniyet Durumları
Proje Ekibi
Doç. Dr. Zeynel HAYRAN
Cengiz ŞAHİN
Projedeki Rolü: Yürütücü
Neslihan BOLAT
Süheyla ŞAHİN
Gazi Üniversitesi, Türkiye
Kitabiye GÜL
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No EGT.A4.17.004
Proje Konusu Bir toplum olarak ilerleyebilmek ve gelişmiş ülkelerdeki refah düzeyine erişebilmek için eğitim sisteminin iyi olması gerektiği bilinen bir gerçektir. Bu bağlamda eğitim sisteminin en önemli bileşenlerinden birisi olan öğretmenlik mesleğinin öneminin her geçen gün biraz daha arttığı görülmektedir. Eğitim sisteminin başarısı, öğretmenlerin nitelikleri ve yeterlikleriyle doğru orantılıdır. Nitelikli öğrencilere sahip olunabilmesi için yeterliği olan ve öğrenciyi iyi tanıyan öğretmenlere ihtiyaç vardır.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 17-03-2017
Bitiş Tarihi 14-12-2017
Anahtar Kelimeler Üniversite öğrencisi, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, yaşam amaçları, eğitsel hedef, kariyer, beklenti, yaşam doyumu, internet bağımlılığı