img
Orta Anadolu Kurak Koşullarında Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Bazı Agronomik, Fizyolojik, Fenolojik ve Morfolojik Özelliklerinde Genetik İlerlemenin Belirlenmesi
Proje Ekibi
 Ramazan AYRANCI Ramazan AYRANCI
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Yürütücü
Proje Türü Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No ZRT.A3.16.012
Proje Konusu Orta Anadolu kurak koşulları için geliştirilmiş ve yaygın bir şekilde yetiştirilmekte olan 1963 yılından 2015 yılına kadar tescil edilmiş çeşitlerde agronomik, fizyolojik, fenolojik ve morfolojik özellikler bakımından bir genetik ilerleme olup olmadığının araştırılması ve elde edilen bulgularla gelecekteki ıslah programlarına yön verecek seleksiyon parametrelerinin belirlenmesi
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 28-04-2016
Bitiş Tarihi 11-12-2018
Anahtar Kelimeler Adaptasyon, buğday, çeşit, genetik ilerleme, fizyoloji, verim
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş