Akademisyenler > Mustafa YAĞCI > Proje Detayı
Ebru KILIÇ ÇAKMAK
Gazi Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No EGT.A3.17.005
Proje Konusu Bu proje kapsamında akran öğretimi yönteminin soru cevap sürecinde kullanılmak üzere internet tabanlı birsınıf yanıt sistemi geliştirilmiş ve öğrencilerin bu sistemin kullandıldığı bir dersteki görüşleri incelenmiştir.Araştırma kapsamında 45 öğretmen adayı ile 10 hafta boyunca akran öğretimi uygulaması yapılmış veardından görüşleri alınmıştır. Günümüzde yaşanan teknolojik gelişmelere paralel olarak eğitim uygulamalarıda değişmekte ve gelişmektedir. Bu bağlamda ülkemizde yapılan çalışmalar incelendiğinde de akranöğretimi ile ilgili yapılan çalışmalar yurtdışındaki çalışmalarla kıyaslandığında neredeyse yok denecek kadarazdır. Bu nedenle büyük sınıflarda bile öğrenciler arasındaki etkileşimi teşvik edecek işbirlikli bir öğretimtekniği olan akran öğretimine yönelik internet tabanlı bir soru cevap sistemi geliştirilmesi, başkaaraştırmacılara bundan sonra yapacakları çalışmalar için ışık tutabilir. Bu vesileyle araştırma ekibi olarak, AhiEvran Üniversitesi’nce Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) tarafından EGT.A3.17.005numaralı proje ile desteklenen bu araştırmaya verdiği destekten ötürü BAP birimine teşekkür ederiz.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 23-03-2017
Bitiş Tarihi 10-11-2017
Anahtar Kelimeler akran öğretimi, sınıf yanıt sistemi, aktif öğrenme, işbirlikli öğrenme