Akademisyenler > Ali GÜNEŞ > Proje Detayı
Projedeki Rolü: Yürütücü
Proje Türü (Ulusal) Kalkınma Bakanlığı Destekli Proje
Proje No -
Proje Konusu Yükseköğretim Kurulu başkanlığı tarafından ”Kalkınma Bakanlığı” destekli olarak planlanan üniversitelerin ”Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” için pilot üniversiteler seçilmesi planlanmıştır. Açılan çağrı programı ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ”jeotermal” ve ”tarım” alanlarında pilot üniversite seçilmiştir.Projenin amacı sahip olduğu jeotermal kaynaklar sayesinde kalkınma potansiyeline sahip ama yeteri kadar gelişmemiş olan Kırşehir ilinde, jeotermal tedaviyi yüksek teknolojik donanıma sahip Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (FTR) Uygulamaları yapan bir Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi (JEOKAREM) oluşturmak ve nitelikli sağlık hizmeti sunarak toplum sağlığını geliştirmeye katkıda bulunmaktır. Bu merkezde aynı zamanda GETAT uygulamalrının da yapılması ile Sağlık Bakanlığı politikaları gereğince, GETAT Daire Başkanlığı izni ile kurulan ve yaygınlaşması istenen bölgesel GETAT merkezlerine, bölgemizde bir yenisini eklemek böylece, sektördeki boşluğun merdiven altı uygunsuz hijyen koşulları ve yetkisiz kişilerce doldurulmasını önlemek amaçlanmaktadır.
Proje Durumu Devam Ediyor
Başlangıç Tarihi 09-11-2018