Akademisyenler > Murat IŞIK > Proje Detayı
Web Ortamlı Problem Tabanlı Programlama Öğretiminde Düşünme Stillerinin Akademik Başarı ve Tutuma Etkisi
Proje Ekibi
Dr. Öğr. Üyesi Murat IŞIK
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No -
Proje Konusu Yapılacak araştırmanın genel amacı web ortamında gerçekleştirilen problem tabanlı öğrenmede düşünme stillerinin öğrencilerin problem tabanlı öğrenmeye, web tabanlı öğrenmeye ve akademik başarılarına etkisini ortaya koymaktır. Araştırmada gerçek deneme modellerinden tek faktörlü, ön-test son-test tek gruplu yarı deneysel desen kullanılacaktır. Problem tabanlı öğrenme etkinliklerini gerçekleştirmek için Moodle platformunda grup çalışmasına ve tartışmaya izin verecek bir öğretim ortamı tasarlanacaktır. Uygulama süresince kullanılmak üzere öğrencilerin çözüm önerileri getirmeleri için altı adet problem durumu oluşturulup toplam 10 haftalık bir uygulama gerçekleştirilecektir. Verilerin toplanmasında Düşünme Stilleri Ölçeği, Problem Tabanlı Öğrenme Tutum Ölçeği, Web Tabanlı Öğrenme Tutum Ölçeği ve Akademik Başarı testi kullanılacaktır.
Proje Durumu Devam Ediyor
Başlangıç Tarihi 01-03-2018