Akademisyenler > Meryem GÜRLER > Proje Detayı
Dr. Öğr. Üyesi Güney GÜRSOY
Öğr. Gör. Ayşe SALAR
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No EGT.A3.16.001
Proje Konusu Bu çalışma kapsamında da yaşlılara 7/24 yaşam kalitelerini arttıracak destek hizmetlerinin çok yönlüetkilerinin (SHMYO öğrenci tutumları, danışman görüşleri, yaşlı görüşleri ile) araştırılması hedeflenmiştir. Amaç“hangi politikalar ve programlar yaşlıların yaşam kalitesini ve genel sağlığı artırabilir” ana problemi altındaaşağıda yer alan amaçları yerine getirmektir. Yaşlı bakım programı öğrencilerinin aldıkları branş derslerin teoriklerini gece- gündüz farkıgözetmeden uygulamayla entegre etmelerini sağlamak, Yaşlı bakım programı öğrencilerinin yaşlıya baktığı her günün bakım ve etkinliğini planlamasını,uygulamasını ve değerlendirmesini sağlamak, Programda yer alan öğrencinin yeterliliğini ve becerisini artırarak geliştirmesine fırsat vermek, Yaşlı bakım programı öğrencilerin yaşlılara olan bütüncül yaklaşım seviyelerini belirlemek, Yaşlılarında ihtiyaçlarını, beklentilerini ve yaşlı bakım programı öğrencilerine olan anlayışlarını tespitetmek amaç ve hedeflerimizi oluşturmaktadır.Bu çalışma kapsamında da yaşlılara 7/24 yaşam kalitelerini arttıracak destek hizmetlerinin çok yönlüetkilerinin (SHMYO öğrenci tutumları, danışman görüşleri, yaşlı görüşleri ile) araştırılması hedeflenmiştir. Amaç“hangi politikalar ve programlar yaşlıların yaşam kalitesini ve genel sağlığı artırabilir” ana problemi altındaaşağıda yer alan amaçları yerine getirmektir. Yaşlı bakım programı öğrencilerinin aldıkları branş derslerin teoriklerini gece- gündüz farkıgözetmeden uygulamayla entegre etmelerini sağlamak, Yaşlı bakım programı öğrencilerinin yaşlıya baktığı her günün bakım ve etkinliğini planlamasını,uygulamasını ve değerlendirmesini sağlamak, Programda yer alan öğrencinin yeterliliğini ve becerisini artırarak geliştirmesine fırsat vermek, Yaşlı bakım programı öğrencilerin yaşlılara olan bütüncül yaklaşım seviyelerini belirlemek, Yaşlılarında ihtiyaçlarını, beklentilerini ve yaşlı bakım programı öğrencilerine olan anlayışlarını tespitetmek amaç ve hedeflerimizi oluşturmaktadır.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 17-03-2016