img
Şeker otu (Stevia rebaudiana Bertoni) bitkisinde in vitro koşullarda besin ortamı modifikasyonlarının stevioside ve rebaudioside A üretimi üzerine etkilerinin araştırılması
Proje Ekibi
 Meltem BAYRAKTAR Meltem BAYRAKTAR
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Yürütücü
Aynur GÜREL
Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Erdal BEDİR
Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Begüm AKYOL
Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No PYO-MÜH.4001.14.007
Proje Konusu Çalışmada in vitro koşullarda üretilen Stevia rebaudiana bitkiciklerine ait nodal eksplantlar farklı konsantrasyonlarda değişik karbon kaynakları içeren besin ortamlarında ve farklı besin ortamı modifikasyonlarında kültüre alınarak yapılan bu uygulamaların bitki büyümesi ve sekonder metabolit üretimi üzerine etkileri incelenmiştir.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 19-06-2014
Bitiş Tarihi 09-05-2016
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş