Proje Kültürünün Oluşturulması ve Akademik Girişimcilik Eğiliminin Değerlendirilmesi: Cumhuriyet Üniversitesi
Proje Ekibi
Doç. Dr. Ahmet Salih ŞİMŞEK
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No -
Proje Konusu Proje kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi öğretim elemanlarına 400 adet dizüstü bilgisayar temin edilecek ve üniversitemiz bünyesinde bulunan bilgisayar laboratuvarı için ise 200 adet All-in-One bilgisayar alınacaktır. Bu şekilde üniversitemizin bilimsel, teknolojik, sosyal, eğitim-öğretim alt yapısını güçlendirilecektir. Proje uygulama sürecinde akademisyenlere, proje başlangıcında ve sonunda olmak üzere iki online anket çalışması yapılacaktır. Projede kendilerine bilgisayar verilen akademisyenlere ve laboratuvar kurulan birimlere 20 saatlik Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimleri Uzaktan Eğitim Merkezi Desteği ile online olarak verilecektir. Proje kapsamında dört adet Proje Çalıştayı gerçekleştirilecektir. Bu çalıştaylarda dört alanda (Eğitim, Sağlık, Fen ve Sosyal Bilimler) proje uygulamaları ve daha önce gerçekleştirilmiş, yürütülmüş iyi proje örnekleri anlatılacaktır. Bu faaliyetlerin sonucunda proje kültürünün üniversitemizde yerleşmesi sağlanacak, akademisyenlerin ulusal ve uluslararası fon kuruluşlarına proje yazma kapasitesi artacaktır. Nicelik ve nitelik olarak proje sayısı artacak, üniversitemizin bölgede geleceği şekillendirmede rol alan, tercih edilen, öncü bir bilim ve eğitim merkezi haline gelmesine katkı sağlanacaktır.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 13-06-2017