Proje Ekibi (1) |
![]() Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye Projedeki Rolü: Araştırmacı |
Proje Türü | Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç) |
Proje No | - |
Proje Konusu | 2014-2015 yetiştirme döneminde kışlık ekmeklik buğday melez bahçesinde yer alan genotiplerde yapılan kuraklık çalışmaları kontrollü sera şartlarında yürütülmüştür. Projenin 2014-2015 dönemi alınan karar ile uzatma yılına aittir. Projede daha önceki dönemde yapılamayan serada kök özellikleri, sap uzunluğu kuraklık ilişkileri çalışması alınan karar ile 2014-2015 yetiştirme döneminde yapılmıştır.Kök özellikleri, sap uzunluğu kuraklık ilişkileri çalışması ile 90 genotipte 2 tekerrürlü olarak pvc borularda yürütülmüş ve 50 ve 100 tarla kapasitesi olacak şekilde kök yaş ve kuru ağırlıkları ile ölçümü yapılmıştır. Kök yaş ve kuru ağırlıklarından genotiplerin kurağa duyarlılık indeksi (SSI) aşağıdaki formülle hesaplanmıştır.SSI=1-(Ys/Yp)/SISI=1-(Ŷs/Ŷp)Kök yaş ve kuru ağırlıklarının SSI değerlerinde 0’a yakın olan SSI değerlerin toleransının olduğunu göstermektedir. 1’e yaklaşan veya geçen SSI değerlerinde ise duyarlılık yüksek olacaktır. |
Proje Durumu | Tamamlandı |
Başlangıç Tarihi | 01-01-2012 |
Bitiş Tarihi | 31-12-2015 |