Akademisyenler > Figen TUNCAY > Proje Detayı
Fibromiyalji hastalarında jeotermal tedavinin (balneoterapinin) oksidan/antioksidan durum üzerine etkisi
Proje Ekibi
Prof. Dr. Figen TUNCAY
Fatmanur Aybala KOÇAK
Projedeki Rolü: Yürütücü
Feyza Nur ÇETİNKAYA
Hatice Rana ERDEM
Emine Eda KURT
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No TIP.A4.18.001
Proje Konusu Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafındandesteklenen bu projenin amacı, fibromiyalji hastalarında jeotermal tedavinin oksidatifstres ve antioksidan kapasite üzerine etkisini araştırmak, böylece toplumumuzda sıkgörülen bir hastalığın tedavisinde jeotermal tedavinin etkisine dikkat çekerek, pilotüniversite projelerimize kanıta dayalı veriler sunarak katkıda bulunmaktı. Bu projedefibromiyalji tanısı ile takipli hastalara 15 gün boyunca günde 20 dk jeotermal tedavi(kaplıca tedavisi) uygulanmıştır. Kaplıca tedavisi öncesi ve sonrasında bazı klinik,laboratuvar ve yaşam kalitesi ile ilgili değerlendirmeleri yapılmış ve kaplıcatedavisinin etkinliği gösterilmiştir.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 02-03-2018
Bitiş Tarihi 05-04-2019
Anahtar Kelimeler fibromiyalji, jeotermal tedavi, oksidatif stres