img
img
Doç. Dr. Yener OĞAN

Doç. Dr. Yener OĞAN

  • Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
103
Atıf
140
h-index
7
Proje
11
WoS
Yayın
2
Atıf
7
h-index
1
Scopus
Yayın
5
Atıf
8
h-index
1
Google Scholar
Yayın
84
Atıf
289
h-index
10
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Dr), 2017, 2021
Yüksek Lisans, Türkiye, Niğde Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Muhasebe ve Finansman (Yl) (Tezli), 2011, 2015
Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü, 2004, 2008
Araştırma Alanları
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Dr), 2017, 2021
Yüksek Lisans, Türkiye, Niğde Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Muhasebe ve Finansman (Yl) (Tezli), 2011, 2015
Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü, 2004, 2008
Yener OĞAN, Doktora, Artvin ilinin gastronomi değerleri; yiyecek içecek hizmeti sunan işletmeler ve satın alan turistler üzerine bir inceleme, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, 2021
İngilizce, YÖKDİL, 67, 09 Temmuz , 2017
Sertifika, Culinary Forum (Education), Nirvana Cosmopolitan Hotel-Antalya, 13-03-2022, 17-03-2022
Konuşmalarım, Kültürlerin Harmanlandığı Şehir "Artvin" Paneli, Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre Merkezi, 20-05-2022, 20-05-2022
Sertifika, Erasmus Staff Mobility, UTP University of Science and Technology Bydgoszcz/Polonya, 25-06-2018, 29-06-2018
Sertifika, Erasmus Staff Mobility, Università degli Studi di Napoli ”L’xxOrientale Napoli-İtalya, 11-06-2013, 21-06-2013
Çalıştay, South Caucausus Trans-Boundary Tourism, Batum-Gürcistan, 27-11-2013, 29-11-2013
Çalıştay, Karadeniz Turizm Ağı, Giresun, 17-04-2012, 18-04-2012
Çalıştay, Karadeniz Turizm Ağı, Giresun, 17-01-2012, 18-01-2012
Seminer, Yüncülerden Kaçkarlara Alternatif Trekking, Yusufeli-Artvin, 15-04-2011, 15-04-2011
Çalıştay, Arhavi Kültür ve Sanat Festivali, Arhavi-Artvin, 26-08-2011, 26-08-2011
Seminer, Ormanların Ekoturizm Amaçlı Kullanımı, Yusufeli-Artvin, 12-12-2010, 15-12-2010
Sertifika, Leonardo Da Vinci, Gdansk/Polonya, 20-06-2007, 20-09-2007
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2025-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2023-2025, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Artvin Çoruh Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2021-2023, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Artvin Çoruh Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2020-2021, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Artvin Çoruh Üniversitesi, Artvin Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Türkiye
2010-2020, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Artvin Çoruh Üniversitesi, Arhavi Meslek Yüksekokulu, Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü, Türkiye
2025-, Bölüm Başkanı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
2024-2025, Fakülte Kurulu Üyeliği, Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
2023-2025, Bölüm Başkanı, Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
2023-2025, Anabilim Dalı Başkanı, Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
2023-2025, Fakülte Kurulu Üyeliği, Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
2023-2025, Erasmus Koordinatörü, Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
2022-2023, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
2021-2023, Erasmus Koordinatörü, Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
2021-2023, Fakülte Kurulu Üyeliği, Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
2021-2025, Bologna Koordinatörü, Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
2021-2025, Yönetim Kurulu Üyeliği, Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
2021-2025, Komisyon Üyeliği, Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
2021-, Komisyon Üyeliği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Türkiye
2021-2023, Bölüm Başkanı, Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
2015-2017, Myo/Yüksekokul Müdür Yardımcısı, Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
2015-2017, Yönetim Kurulu Üyeliği, Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
2012-2015, Program Başkanı, Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
2010-2021, Erasmus Koordinatörü, Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
Kayıt Yok
2024-2025, Öğretmenlik Uygulaması, Lisans
2024-2025, Bitirme Tezi, Lisans
2024-2025, Yiyecek İçecek Sektör Uygulamaları I, Lisans
2024-2025, Yiyecek İçecek Sektör Uygulamaları II, Lisans
2024-2025, Mutfak Uygulamaları IV, Lisans
2024-2025, Mutfak Uygulamaları II, Lisans
2024-2025, Mutfak Uygulamaları III, Lisans
2024-2025, Yiyecek İçecek Hizmetleri II, Lisans
2024-2025, Yiyecek İçecek Hizmetleri I, Lisans
2024-2025, Mutfak Uygulamaları I, Lisans
2023-2024, Yiyecek İçecek Hizmetleri II, Lisans
2023-2024, Yiyecek İçecek Hizmetleri I, Lisans
2023-2024, Mutfak Uygulamaları IV, Lisans
2023-2024, Mutfak Uygulamaları III, Lisans
2023-2024, Mutfak Uygulamaları II, Lisans
2023-2024, Mutfak Uygulamaları I, Lisans
2023-2024, Soğuk Mutfak Uygulamaları, Ön Lisans
2023-2024, Sıcak Mutfak Uygulamaları, Ön Lisans
2022-2023, Gastronomi Felsefesi, Lisans
2022-2023, Yenilikçi Mutfak Uygulamaları, Lisans
2022-2023, Sıcak Mutfak Uygulamaları, Ön Lisans
2022-2023, Mutfak Uygulamaları II, Lisans
2022-2023, Yiyecek İçecek Hizmetleri-II, Lisans
2022-2023, Yiyecek İçecek Servisi, Lisans
2022-2023, Mutfak Uygulamaları I, Lisans
2022-2023, Soğuk Mutfak Uygulamaları, Ön Lisans
2022-2023, Yiyecek İçecek Hizmetleri-I, Lisans
2021-2022, Sıcak Mutfak Uygulamaları, Ön Lisans
2021-2022, Kariyer Planlama, Lisans
2021-2022, Yiyecek İçecek Hizmetleri-II, Lisans
2021-2022, Yiyecek İçecek Hizmetleri-I, Lisans
2020-2021, Servis Uygulamaları, Ön Lisans
2020-2021, Ziyafet Servisi Yönetimi, Ön Lisans
2020-2021, Menü Planlama, Ön Lisans
2020-2021, Turizm Coğrafyası, Ön Lisans
2020-2021, Yiyecek İçecek Hizmetleri II, Ön Lisans
2020-2021, Yiyecek İçecek Hizmetleri I, Ön Lisans
2019-2020, Servis Uygulamaları, Ön Lisans
2019-2020, Turizm Coğrafyası, Ön Lisans
2019-2020, Anadolu Uygarlıkları, Ön Lisans
2019-2020, Ziyafet Servisi Yönetimi, Ön Lisans
2019-2020, Yiyecek İçecek Hizmetleri II, Ön Lisans
2019-2020, Yiyecek İçecek Hizmetleri I, Ön Lisans
2019-2020, Menü Planlama, Ön Lisans
2018-2019, Ziyafet Servisi ve Yönetimi, Ön Lisans
2018-2019, Servis Uygulamaları, Ön Lisans
2018-2019, 2. Yabacı Dil (Rusça), Ön Lisans
2018-2019, Uluslararası Turizm, Ön Lisans
2018-2019, Anadolu Uygarlıkları, Ön Lisans
2018-2019, Yiyecek İçecek Hizmetleri II, Ön Lisans
2018-2019, Menü Planlama, Ön Lisans
2018-2019, Yiyecek İçecek Hizmetleri I, Ön Lisans
2018-2019, Turizm Coğrafyası, Ön Lisans
2018-2019, Turizm ve Hizmet Ekonomisi, Lisans
2017-2018, Servis Uygulamaları, Ön Lisans
2017-2018, Ziyafet Servisi Yönetimi, Ön Lisans
2017-2018, Yiyecek İçecek Hizmetleri II, Ön Lisans
2017-2018, Anadolu Uygarlıkları, Ön Lisans
2017-2018, Menü Planlama, Ön Lisans
2017-2018, Turizm Coğrafyası, Ön Lisans
2017-2018, Yiyecek İçecek Hizmetleri I, Ön Lisans
2017-2018, Karşılayıcı Acente, Ön Lisans
2016-2017, Anadolu Uygarlıkları, Ön Lisans
2016-2017, Servis Uygulamaları, Ön Lisans
2016-2017, Ziyafet Servisi Yönetimi, Ön Lisans
2016-2017, Dosyalama ve Arşivleme, Ön Lisans
2016-2017, Yiyecek İçecek Hizmetleri II, Ön Lisans
2016-2017, Turizm Ekonomisi, Ön Lisans
2016-2017, Karşılayıcı Acente, Ön Lisans
2016-2017, Örgütsel Davranış, Ön Lisans
2016-2017, Yiyecek İçecek Hizmetleri I, Ön Lisans
2016-2017, Turizm Coğrafyası, Ön Lisans
2015-2016, Karşılayıcı Acente, Ön Lisans
2015-2016, Anadolu Uygarlıkları, Ön Lisans
2015-2016, Yiyecek İçecek Hizmetleri II, Ön Lisans
2015-2016, Yiyecek İçecek Hizmetleri I, Ön Lisans
2015-2016, Turizm Coğrafyası, Ön Lisans
2015-2016, Turizm Ekonomisi, Ön Lisans
2015-2016, Turizm ve Hizmet Ekonomisi, Lisans
2014-2015, Anadolu Uygarlıkları, Ön Lisans
2014-2015, Turizm Coğrafyası, Ön Lisans
2014-2015, Karşılayıcı Acente, Ön Lisans
2014-2015, Yiyecek İçecek Hizmetleri II, Ön Lisans
2014-2015, Yiyecek İçecek Hizmetleri I, Ön Lisans
2014-2015, Acente Muhasebesi, Ön Lisans
2014-2015, Konaklama İşletmeleri Muhasebesi, Ön Lisans
2013-2014, Turizm Coğrafyası, Ön Lisans
2013-2014, Karşılayıcı Acente, Ön Lisans
2013-2014, Yiyecek İçecek Hizmetleri II, Ön Lisans
2013-2014, Yiyecek İçecek Hizmetleri I, Ön Lisans
2013-2014, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Ön Lisans
2013-2014, Anadolu Uygarlıkları, Ön Lisans
2013-2014, Dosyalama ve Arşivleme, Ön Lisans
2013-2014, Kalite Yönetim Sistemleri, Ön Lisans
2012-2013, Karşılayıcı Acente, Ön Lisans
2012-2013, Reklamasyon, Ön Lisans
2012-2013, Türkiye Fiziki Coğrafyası, Ön Lisans
2012-2013, Tur Programları, Ön Lisans
2012-2013, Rehberlik Hizmetleri, Ön Lisans
2012-2013, Kalite Yönetim Sistemleri, Ön Lisans
2011-2012, Turizm Coğrafyası, Ön Lisans
2011-2012, Karşılayıcı Acente, Ön Lisans
2011-2012, Temel Hukuk, Ön Lisans
2011-2012, Örgütsel Davranış, Ön Lisans
2011-2012, Temel Hukuk, Ön Lisans
2010-2011, Turizm Coğrafyası, Ön Lisans
2010-2011, Karşılayıcı Acente, Ön Lisans
2010-2011, Mesleki Çalışma ve Seminer, Ön Lisans
2010-2011, Dış Ticarette Standardizasyon, Ön Lisans
2009-2010, Dosyalama ve Arşivleme, Ön Lisans
2009-2010, Örgütsel Davranış, Ön Lisans
Kayıt Yok
Artvin Yöresindeki Tıbbi ve Aromatik Özellikli Bitkilerin Mutfaklarda Kullanımı Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2023-2024  
Sustainability of Local Tastes: Gastro-Black Sea Diğer Uluslararası Kurum ve Kuruluşlar: Yürütücü , 2023  
Mutfakta Tıbbi Aromatik Bitki Var Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç): Yürütücü , 2022  
Tıbbi Aromatik Bitki Turizmi Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç): Araştırmacı , 2021  
Türkiye deki Fındık Fiyatlarının Firmaların Finansal Performansı Üzerine Etkisi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2017-2017  
Arhavi Ekoturizm Bilgilendirme Eğitimleri Özel Kuruluşlar: Danışman , 2017-2017  
MYO Öğrencilerinin Duygusal Zekâ Düzeyleri ile Akademik Başarı Arasındaki İlişki Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2016-2016  
Artvin Çoruh Üniversitesinin Kobiler Üzerine Etkisi Artvin Örneği Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2016-2016  
Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin İş hayatına hazırbulunuşluk düzeylerinin belirlenmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2014-2014  
Arhavi İlçesinde Kırsal Turizm Potansiyelinin Ortaya Çıkartılması Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2011-2012  
Eko Turizmi Geliştirmeye yönelik Ev Pansiyonculuğu Eğitimi Projesi Kalkınma Bakanlığı Destekli Proje: Eğitmen , 2010-2011  
Kayıt Yok
OĞAN, Y. (2025) "An ethnographic insight into the Laz cuisine culture in Artvin (Turkey)  ", International Journal of Gastronomy and Food Science, 39 (101132) [SCI Expanded] Link DOI     
Denk, E., OĞAN, Y. (2025) "Gastronomi ve Coğrafi İşaretlerin Sistematik Derleme Tekniğiyle İncelenmesi / Examination of Gastronomy and Geographical Indications with Systematic Compilation Technique", Kent Akademisi (Online), 18 (2) pp. 999-1023 [TR Dizin] Link DOI    
OĞAN, Y., Çakıroğlu, E.O., Taşdemir, T. (2025) "An investigation into the use of wooden kitchen utensils in the Artvin region of Türkiye", International Wood Products Journal, 16 (1) pp. 1-9 [ESCI] Link DOI   
Bulut, Z., OĞAN, Y., yazıcıoğlu, İ. (2024) "Ankara'da Kültür Turu Programlarına Katılan Yerli Turistlerin Memnuniyet Düzeylerinin İncelenmesi", Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 21 (3) pp. 535-556 [TR Dizin] DOI   
OĞAN, Y., Durmuş, Y. (2024) "Application of rule-based sentiment analysis and machine learning for sentiment analysis of restaurant reviews in Cappadocia, Türkiye", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 12 (4) pp. 2943-2955 [TR Dizin] Link DOI    
Çekiç, İ., OĞAN, Y. (2024) "Ashura in Anatolia", Gastronomica : the journal of food and culture, 24 (4) pp. 21-32 DOI   
Kabacık, M., Kement, Ü., Aksu, S.C., OĞAN, Y., Yüksel, F. (2024) "An ethnographic study on the traces of Georgian culture in the cuisine of Ordu (Türkiye)", International Journal of Gastronomy and Food Science, 37 (101001) pp. 1-10 [SCI Expanded] DOI      
OĞAN, Y. (2024) "Gastronomik kimlik ve miras bağlamında bir bibliyometrik analiz", Tourism and recreation (Online), 6 (1) pp. 76-88 [TR Dizin] DOI   
OĞAN, Y., Bulut, Z., KARAMAN, E.E. (2024) "YUSUFELİ (ARVİN) İLÇESİNİN GASTRONOMİK ÜRÜN POTANSİYELİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA", Karadeniz İncelemeleri Dergisi, 18 (36) pp. 261-278 [TR Dizin] DOI   
OĞAN, Y., Keskin, M.A., Bulut, Z. (2024) "A gastronomic product specific to the Caucasus region culinary: Khinkali (ხინკალი) & Hinkal", Journal of multidisciplinary academic tourism, 9 (2) pp. 179-189 [TR Dizin] Link DOI     
Çekiç, İ., OĞAN, Y., Baydeniz, E. (2024) "An alternative gastronomic product obtained from beans and red lentils: Hummus", Eurasian Journal of Food Science and Technology, 8 (2) pp. 92-104 Link   
Bulut, Z., OĞAN, Y., Yazıcıoğlu, İ. (2024) "Ankara’da Kültür Turu Programlarına Katılan Yerli Turistlerin Memnuniyet Düzeylerinin İncelenmesi / An Investigation on the Satisfaction Levels of Local Tourists Participating in Cultural Tour Programs in Ankara", Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 21 (3) pp. 535-556 [TR Dizin] Link DOI   
OĞAN, Y. (2024) "Gastronomik Kimlik ve Miras Bağlamında Bir Bibliyometrik Analiz / In the context of gastronomic identity and heritage: a bibliometric analysis", Tourism and recreation (Online), 6 (1) pp. 76-88 [TR Dizin] Link DOI   
OĞAN, Y. (2024) "Gastronomik Ürün Üzerine Yapılan Çalışmaların Sistematik Bir Derlemesi / A Systematic Review of Studies on Gastronomic Products", Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi, 25 (2) pp. 1-15 [TR Dizin] Link DOI    
Yıldırım, B.E., OĞAN, Y. (2024) "Kuzey Kafkasya Bölgesi Toplumlarının Mutfak Kültürleri Üzerine Bir İnceleme / A Study on the Culinary Cultures of the Societies of the North Caucasus Region", Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi, 10 (0) pp. 36-54 DOI    
OĞAN, Y., Bulut, Z., Karaman, E.E. (2024) "Yusufeli (Artvin) İlçesinin Gastronomik Ürün Potansiyeli Üzerine Bir Araştırma / A Research on the Gastronomic Product Potential of Yusufeli (Artvin) District", Karadeniz İncelemeleri Dergisi, 17 (36) pp. 261-278 [TR Dizin] Link DOI   
Çekiç, İ., OĞAN, Y. (2023) "A Critical Outlook on the Problems of Formation and Content of Gastronomy and Culinary Arts Education", Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 11 (2) pp. 407-420 [TR Dizin] Link DOI      
Çekiç, İ., Bulut, Z., OĞAN, Y. (2023) "Coğrafi İşaretli Ürünlere İlişkin Yerli Turist Tutumları Üzerine Bir İnceleme / An Investigation on Domestic Tourist Attitudes Regarding Geographically Indicated Products", Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi, 9 (1) pp. 242-255 Link DOI    
OĞAN, Y., Çekiç, İ. (2023) "A Systematic Review of Studies on Gastronomic Experience in Web of Science Database", Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 14 (2) pp. 554-563 [TR Dizin] Link    
OĞAN, Y., Çelik, M. (2023) "A gastronomic product in Turkish culinary culture: A research on Yozgat Çanak cheese", International Journal of Gastronomy and Food Science, 31 (31) pp. 1-6 [SCI Expanded] Link DOI      
OĞAN, Y., ÇEKIÇ, I. (2023) "Kadın Aşçıların Cam Tavan Sendromuna Yönelik Metaforik Algıları Üzerine Bir Değerlendirme", Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi, 13 (1) pp. 1177-1194 [TR Dizin] DOI   
Çekiç, İ., OĞAN, Y. (2023) "Kadın Aşçıların Cam Tavan Sendromuna Yönelik Metaforik Algıları Üzerine Bir Değerlendirme / An Evaluation on Metaphoric Perceptions of Female Chefs towards Glass Ceiling Syndrome", Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi, 13 (1) pp. 1177-1194 [TR Dizin] Link DOI   
OĞAN, Y. (2022) "Aşçılık Öğrencilerinin Mesleki Beklentileri Üzerine Bir İnceleme", Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 24 (4) pp. 1621-1632 [TR Dizin] DOI   
OĞAN, Y. (2022) "Aşçılık Öğrencilerinin Mesleki Beklentileri Üzerine Bir İnceleme / An Investigation on Occupational Expectations of Cookery Students", Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 24 (4) pp. 1621-1632 [TR Dizin] Link DOI  
OĞAN, Y. (2022) "Üniversite Öğrencilerinin İş Hayatına Hazır Bulunma Düzeyi: Aşçılık Programı Üzerine Bir Araştırma / Readiness Level for Business Life of University Students: An Investigation on the Cookery Program", Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi, 25 (1) pp. 1-18 Link DOI    
OĞAN, Y. (2022) "KIRŞEHİR YÖRE MUTFAĞINA ÖZGÜ BİR LEZZET: BESMEÇ", Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online), 5 (1) pp. 16-23 [TR Dizin] DOI   
OĞAN, Y. (2022) "Kırşehir Yöre Mutfağına Özgü Bir Lezzet: Besmeç / A Flavor Peculiar To The Kırşehir Regional Cuisine: Besmeç", Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online), 5 (1) pp. 16-23 [TR Dizin] Link DOI  
CÖMERT, M., OĞAN, Y. (2022) "Artvin Yöre Gastronomisinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler", AYDIN GASTRONOMY, 6 (1) pp. 29-38 [TR Dizin]  
OĞAN, Y., Cömert, M. (2022) "Artvin Yöre Gastronomisinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler / Medicinal and Aromatic Plants in Artvin Regional Gastronomy", Aydın Gastronomy, 6 (1) pp. 29-38 [TR Dizin] Link DOI   
OĞAN, Y., Akyol, C., Bulut, Z. (2022) "Hopa Destinasyonunda Turizm Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Paydaş Görüşleri Üzerine Bir Araştırma / A Research on Stakeholder Views on the Development of Tourism Activities in Hopa Destination", Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi,, 5 (9) pp. 1249-1264 Link DOI   
Canbolat, C., OĞAN, Y. (2021) "Samsun İlinde Faaliyet Gösteren 4 ve 5 Yıldızlı Otel İşletmelerinde Gıda İsrafı Üzerine Bir İnceleme / An Investigation on Food Waste in 4 and 5 Star Hotels Business in Samsun", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, (0) pp. 417-426 [TR Dizin] Link DOI   
OĞAN, Y., canbolat, C. (2021) "Samsun İlinde Faaliyet Gösteren 4 ve 5 Yıldızlı Otel İşletmelerinde Gıda İsrafı ÜzerineBir İnceleme", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9 (4) pp. 417-426 [TR Dizin] DOI  
OĞAN, Y., Özkaya, F. (2021) "Artvin'i Ziyaret Eden Turistlerin Gastronomi Deneyimleri Üzerine Bir İnceleme / An Investigation On The Gastronomy Experiences Of Tourists Visiting Artvin", Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (2) pp. 211-227 [TR Dizin] Link DOI    
OĞAN, Y., Özkaya, F. (2021) "Artvin İlindeki Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Yöresel Yemekler / Local Foods at The Food and Beverage Businesses in Artvin Province", Tourism and Recreation, 3 (1) pp. 85-92 Link    
OĞAN, Y. (2021) "Mutfak Çalışanlarının Yaratıcılık Algı Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma", Fiscaoeconomia, 5 (2) pp. 756-768 [TR Dizin] DOI    
OĞAN, Y. (2021) "Mutfak Çalışanlarının Yaratıcılık Algı Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma / An Investigation on the Creativity Perception Levels of Culinary Employees'", Fiscaoeconomia, 5 (2) pp. 756-768 [TR Dizin] Link DOI  
OĞAN, Y., Böyükyılmaz, S. (2020) "Karadeniz Bölgesinin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünleri / Geographical Indication Gastronomic Products of the Black Sea Region", Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research, 4 (3) pp. 337-354 Link DOI    
Böyükyılmaz, S., OĞAN, Y. (2020) "Kastamonu İlinde Bulunan Kanyonların Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi Üzerine Bir İnceleme / An Investigation On The Evaluation Of The Tourism Potential Of The Canyons In Kastamonu Province", Journal of Tourism Intelligence and Smartness, 3 (2) pp. 203-222 Link   
OĞAN, Y., Sarper, F., Özer, E.Z., Çekiç, İ. (2019) "Kadınların Baharat Tüketimi Üzerine Bir Araştırma / A Research On Spices Consumption Of The Women’s", Researcher: Social Science Studies, 7 (2) pp. 226-244   
OĞAN, Y., Özkaya, F. (2019) "Üniversite Çalışanlarının Yiyecek İçecek İşletmesi Tercihleri ve Hijyen-Sanitasyon Üzerine Bir Araştırma / A Research On Food And Beverage Establishment Preferences And Hygiene-Sanitation Of University Staffs", The Journal of Academic Social Science, 7 (93) pp. 289-308 Link DOI   
OĞAN, Y. (2019) "Gümüşhane Yöresine Özgü Gastronomik Bir Değer Harç Ekmeği / A Particular Gastronomic Value In Gümüşhane Region Harç Bread", Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi / The Journal of International Social Research, 12 (67) pp. 937-946 [SCI] DOI   
OĞAN, Y., Şahingöz, S. (2018) "Otel İşletmeleri Çalışanlarının İletişim Becerileri: Artvin Örneği / Communicatıon Skills of Hotel Management Employees: Artvin Sample", Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi, 4 (1) pp. 77-103 Link DOI    
OĞAN, Y., Küçükkömürler, S. (2018) "Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yağ Kullanımı Artvin, Arhavi Örneği / Oil Usage Food And Beverage Establishment: Artvin, Arhavi Sample", Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2 (0) pp. 602-615 Link   
Akyol, C., Oğan, E., OĞAN, Y. (2018) "Turizm Eğitimi Alan Üniversite Öğrencilerinin Mesleki Beklentileri ve Sosyo-Ekonomik Profilleri Üzerine Bir Araştırma", Gaziantep University Journal of Social Sciences, 17 (2) pp. 648-665 [TR Dizin] Link DOI  
AKYOL, C., Oğan, E. (2018) "Turizm Eğitimi Alan Üniversite Öğrencilerinin Mesleki Beklentileri ve Sosyo-Ekonomik Profilleri Üzerine Bir Araştırma", Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 17 (2) pp. 648-665 [TR Dizin]   
OĞAN, Y., Oğan, E. (2017) "Doğu Karadeniz Bölgesindeki Otel İşletmeleri Yöneticilerinin Kalite Maliyet Sistemi Hakkındaki Görüşleri / Eastern Black Sea Region Hotel Managers Opinions About The Quality Cost Systems", Researcher: Social Science Studies, 5 (9) pp. 431-441 DOI   
OĞAN, Y., Özulucan, A. (2017) "Doğu Karadeniz Bölgesindeki Otel İşletmelerinde Kalite Maliyet Sistemleri / Quality Cost Systems In Eastern Blacksea Region Hotels", Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 10 (1) pp. 70-86 Link   
Oğan, E., OĞAN, Y., Kamacı, A. (2016) "Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin İş Hayatına Hazırbulunuşluklarının Belirlenmesi", Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 1 (14) pp. 118-143 Link   
Akyol, C., Güner, S., OĞAN, Y., Aydın, E., Yüce, R., Uluyurt, T. (2014) "Kırsal Alanların Turizm Potansiyelinin Belirlenmesi Artvin ili Arhavi ilçesi Örneği / Determination of Tourism Potential of Rural Areas –The Case of Artvin-Arhavi", Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 18 (1) pp. 249-271 [TR Dizin] Link   
Büyükyılmaz, S., Baydeniz, E., OĞAN, Y. (2024) "Gastronomi Turizminde Rota Önerisi: Samsun Örneği", 8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK24) , Kuşadası/Aydın, Türkiye, (Ekim 2024
OĞAN, Y. (2024) "Yiyecek İçecek İşletmelerinde Lojistik Yönetimi Faaliyetleri Üzerine İnceleme", Hopa Uluslararası Lojistik Kongresi (Hopalogs 2024) , (pp. 38), Artvin, Türkiye, (Ekim 2024
OĞAN, Y., Karaman, E.E. (2023) "Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yeşil Odaklı Uygulamalar Üzerine Bir İnceleme", FSCONGRESS 2023 - HOPA , Hopa, Türkiye, (Ekim 2023
OĞAN, Y., Çekiç, İ., Bulut, Z. (2023) "Doğu Karadeniz Bölgesinde Yaşayan Bireylerin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlere Yönelik Farkındalık Düzeyi Üzerine Bir İnceleme", 7 th International Gastronomy Tourism Studies Congress (IGTSC23) , (pp. 3-5), Kastamonu, Türkiye, (Eylül 2023
Bulut, Z., OĞAN, Y. (2022) "Bölgesel Kalkınmada Yöresel Mutfağın Rolü: Artvin Destinasyonu Üzerine Bir İnceleme / The Role of the Local Cuisine in Regional Development: An Evaluation on Artvin Destination", Artvin Çoruh University Internatıonal Congress on Ecology, Economy, and Regıonal Development (ECOSUS 2022) , (pp. 47), Hopa, Artvin, Türkiye, (Haziran 2022
OĞAN, Y. (2021) "Kırşehir Yöre Mutfağına Özgü Bir Lezzet: Besmeç / A Flavor Peculiar To The Kırşehir Regional Cuisine: Besmeç", III. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi , (pp. 30-34), Bingöl-Ordu, Türkiye, (Aralık 2021
OĞAN, Y., Canbolat, C. (2021) "Samsun İlinde Faaliyet Gösteren 4 ve 5 Yıldızlı Otel İşletmelerinde Gıda İsrafı Üzerine Bir İnceleme / An Investigation on Food Waste in 4 and 5 Star Hotels Businesses in Samsun", International Travel & Tourism Dynamics (ITTD) 2021 "RestartTourism" , (pp. 20), Ankara, Türkiye, (Kasım 2021
OĞAN, Y. (2021) "COVID-19 Pandemi Sürecinde Yiyecek İçecek İşletmeleri / Food and Beverage Businesses During the Covid-19 Pandemic Process", Fiscaoeconomia International Congress on Social Sciences , (pp. 139-134), Türkiye, (Ağustos 2021 
OĞAN, Y. (2021) "Artvin Yöresinde Coğrafi İşaretli Ürünler / Geographical Indications Products in Artvin Region", The Conference on Managing Tourism Across Continents , (pp. 88-95), Türkiye, (Mayıs 2021  
Pulluk, E., OĞAN, Y. (2020) "Balıkesir İli Gastronomi Potansiyelinin Değerlendirilmesi Üzerine Nitel Bir İnceleme / A Qualitive Analysis on Evaluation of Gastronomy Potential of Balıkesir", The Conference on “Managing Tourism Across Continents – Tourism for a Better World”. MTCON , (pp. 1453-1469), Antalya, Türkiye, (Eylül 2020
OĞAN, Y., Böyükyılmaz, S. (2020) "Coğrafi İşaretli Gastronomi Ürünleri Üzerine Nitel Bir İnceleme: Karadeniz Bölgesi Örneği / A Qualitative Research On Geographical Indication Gastronomy Products: Black Sea Region Sample", The Conference on “Managing Tourism Across Continents – Tourism for a Better World”. MTCON , (pp. 737-750), Antalya, Türkiye, (Eylül 2020
Böyükyılmaz, S., OĞAN, Y. (2020) "Kastamonu İlinde Bulunan Kanyonların Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi Üzerine Bir İnceleme / An Investigation on the Evaluation of the Tourism Potential of the Cansions in Kastamonu Province", The Conference on “Managing Tourism Across Continents – Tourism for a Better World”. MTCON , (pp. 1564-1578), Antalya, Türkiye, (Eylül 2020
OĞAN, Y., Özkaya, F. (2019) "Kamerun Mutfağı Gastronomik Unsurlarının Değerlendirilmesi / An Evaluatıon of Gastronomic Elements In Cameroon Cuısine", Artvin International Congress on Social Sciences , (pp. 34-47), (Ekim 2019
OĞAN, Y., Sezgin, A.E.C. (2019) "Katkı Maddesi Antioksidanların Gastronomi Açısından Değerlendirilmesi / An Evaluatıon Of Additive Antioxidants In Terms Of Gastronomy", Artvin International Congress on Social Sciences , (pp. 147-156), Artvin, Türkiye, (Ekim 2019
OĞAN, Y., Özkaya, F. (2018) "Üniversite Çalışanlarının Yiyecek ve İçecek İşletmesi Tercihleri Üzerine Bir Araştırma / A Research on University Staff’s Food and Beverage Establishment Preferences", Uluslararası Artvin Sempozyumu , (Aralık 2018 
Özkaya, F., OĞAN, Y. (2018) "Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hijyen-Sanitasyon Artvin Çoruh Üniversitesi Örneği / Hygiene-Sanitation of Food and Beverage Establishment Artvin Çoruh University Sample", Uluslararası Artvin Sempozyumu , (pp. 1363-1382), Artvin, Türkiye, (Aralık 2018 
Canbolat, C., Çekiç, İ., OĞAN, Y. (2018) "UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi Alanı Gaziantep Değerlendirilmesi", III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi , (pp. 618), Gaziantep, Türkiye, (Temmuz 2018
Oğan, E., Kıvılcım, B., Kurt, İ., OĞAN, Y. (2018) "Bireylerin Çay Tüketiminde Şeker Kullanım Düzeyinin İncelenmesi / An Examinatıon Of The Level Of Sugar Use By Individuals In Tea Consumption", II. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi, Batum, GÜRCİSTAN, 2018 , (pp. 14-15), Batum, Gürcistan, (Mayıs 2018
OĞAN, Y., Oğan, E., Kurt, İ., Kıvılcım, B. (2018) "Bireylerin Kahve Tüketim Düzeyleri ve Kahve Tercihleri Üzerine Bir Alan Araştırması / A Field Research On Individual Coffee Consumption Levels And Coffee Preferences", II. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi, Batum, GÜRCİSTAN, 2018 , (pp. 15-16), Batum, Gürcistan, (Mayıs 2018
OĞAN, Y., Küçükkömürler, S. (2018) "Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yağ Kullanımı Artvin, Arhavi Örneği / Oil Usage Food And Beverage Establishment: Artvin, Arhavi Sample", Gastronomi Zirvesi , (pp. 123-124), Ankara, Türkiye, (Mayıs 2018
Ülker, M., OĞAN, Y., Özkaya, F. (2017) "An Evaluation of Food and Beverage Culture in Central Africa", II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi , (pp. 29-30), Antalya, Türkiye, (Aralık 2017 
OĞAN, Y., Akyol, C., Oğan, E. (2017) "Örnek Bir Ekoturizm Bilgilendirme Eğitimi Projesinin Bölge Halkı Üzerindeki Etkisinin Değerlendirilmesi / An Evaluation Of The Effect On The Regional Public Of A Sample EcotourismInformation Training Project", I. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi , (pp. 386-400), Batum, Gürcistan, (Mayıs 2017
Oğan, E., Akyol, C., OĞAN, Y. (2017) "Turizm Eğitimi Alan Melsek Yüksekokulu Öğrencilerinin Sosyo-Ekonomik Profili ve Mesleki Beklentileri / A Research on Occupational Expectations and Socio-Economic Profiles of University Students Graduate Tourism Education", I. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi , (pp. 170-195), Batum, Gürcistan, (Mayıs 2017
Kamacı, A., OĞAN, Y. (2014) "Turizm Gelirlerinin Ekonomik Büyüme Üzerine Etkileri Panel Eşbütünleşme ve Nedensellik Analizi / TheAffects of Tourism Revenues on Economic Growth: A PanelCointegration a nd Causality Analysis", International Conference On Eurasian Economies , Üsküp, Makedonya, (Temmuz 2014 
Yazicioğlu, I., Isin, A., Yayla, Ö., OĞAN, Y., Yalçin, E. (2024) "Theories and practices in tourism, marketing and management", : , ISBN: 9783631923221, 9783631925102  
OĞAN, Y., Özkaya, F. (2023) "Gastro Artvin", Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık, ISBN: 978-625-7492-68-3  
OĞAN, Y., Özkaya, F. (2021) "Gastro Artvin", Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık, ISBN: 978-625-7492-68-3 
Kılınç, H., OĞAN, Y. (2024) "Paleo ve Freeganizm Beslenme", Kitap: Gastronomide Yeni Eğilimler ve Beslenme Kültürü: Gastronomide Yeni Eğilimler ve Beslenme Kültürü : İnanışlar, Coğrafya ve Sürdürülebilirliğin Gastronomik Yansımaları, Konya/Türkiye : Selçuk Üniversitesi Yayınları, Bölüm Sayfaları: 143 / 163, ISBN: 978-975-448-243-0 
Özdemir, S., OĞAN, Y. (2024) "Gastronomi, Sanat ve Toplum", Kitap: Sanat ve Gastronomi, Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 45 / 72, ISBN: 978-625-386-007-3 
OĞAN, Y., Onat, G. (2023) "Öğütülmüş Taneli Baharat", Kitap: Baharat, Otlar ve Soslar, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 130 / 151, ISBN: 978-605-254-886-8 
Bozkurt, H.Ö., OĞAN, Y., Çekiç, İ. (2023) "AIRBNB Yorumları Üzerine Bir Araştırma: Sinop İli Örneği", Kitap: Green Inspiration-Yeşil İlham, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 746 / 759, ISBN: 978-605-254-857-8 
Çekiç, İ., OĞAN, Y., Bozkurt, H.Ö. (2023) "Birecik Destinasyonunun Alternatif Turizm Çeşitliliği ve Gastronomik Ürün Potansiyeli Üzerine Bir Değerlendirme", Kitap: Green Inspiration-Yeşil İlham, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 760 / 774, ISBN: 978-605-254-857-8 
OĞAN, Y., Sormaz, Ü. (2023) "Mutfak Kültüründe Baharat", Kitap: Mutfağın Aşkı Baharat, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 1 / 14, ISBN: 978-605-254-851-6  
OĞAN, Y., Özkaya, F., Koralı, E.K. (2023) "Profesyonel Mutfaklarda Personel Yeterlilikleri", Kitap: Profesyonel Mutfaklar, İstanbul/Türkiye : Oğlak Yayıncılık ve Reklamcılık Ltd. Şti., Bölüm Sayfaları: 41 / 58, ISBN: 978-625-413-046-5  
OĞAN, Y. (2023) "Özbekistan Mutfak Kültürü", Kitap: Türk Dünyası Mutfak Kültürü, Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 127 / 139, ISBN: 978-625-397-511-1  
Karaman, E.E., OĞAN, Y. (2023) "Sürdürülebilir Gastronomi Perspektifinden Yeşil Odaklı Uygulamalar", Kitap: Yeşil İşletmecilik, Ankara/Türkiye : Gazi Kitabevi, Bölüm Sayfaları: 123 / 148, ISBN: 978-625-365-409-2 
OĞAN, Y. (2022) "Yöresel Mutfağın Artvin Ekonomisine Katkıları", Kitap: Artvin'in Ekonomik Yapısı, Ankara/Türkiye : Gazi Kitabevi, Bölüm Sayfaları: 157 / 170, ISBN: 978-625-365-049-0  
Yılmaz, E.D., OĞAN, Y. (2022) "Beslenme Alışkanlıklarında Coğrafyanın Rolü", Kitap: Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar II, Konya/Türkiye : Çizgi Kitapevi, Bölüm Sayfaları: 182 / 193, ISBN: 978-605-196-867-4  
OĞAN, Y. (2022) "Mutfak Hizmetlerine Giriş", Kitap: Profesyonel Mutfak Yönetimi İnovatif Yaklaşım, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 15 / 31, ISBN: 978-605-254-525-6 
OĞAN, Y. (2022) "Karadeniz Golden Turizm, Lüks Artvin Seyahat, Özlem Ardahan Seyahat, Papila Otel", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-72949-1-3 
OĞAN, Y. (2021) "Destinasyon Çekicilik Unsuru Olarak Yöresel Mutfak", Kitap: Destinasyon Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar, Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık,, Bölüm Sayfaları: 187 / 208, ISBN: 978-625-433-037-7  
OĞAN, Y., Kıvılcım, B. (2021) "Alternative Tourism and Gastronomic Tourism", Kitap: Economic, Social and Business Issues: Evidence From Developing World, London/İngiltere : Ijopec Publication, Bölüm Sayfaları: 427 / 435, ISBN: 978-1-913809-19-5 
OĞAN, Y., Aksoy, M. (2021) "Gastronomide Kültür ve Lezzet", Kitap: Gastronomi Araştırmaları, Konya/Türkiye : Çizgi Kitapevi, Bölüm Sayfaları: 233 / 238, ISBN: 978-605-196-691-5   
OĞAN, Y. (2021) "Mutfak Çalışanları: Sistematik Bir Derleme", Kitap: Gastronomide Sistematik Araştırmalar, İstanbul/Türkiye : Oğlak Yayıncılık ve Reklamcılık Ltd. Şti., Bölüm Sayfaları: 311 / 326, ISBN: 978-625-413-005-2 
Canbolat, C., OĞAN, Y. (2021) "Food Waste from the Perspective of Food and Beverage Businesses", Kitap: Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, Berlin/Almanya : Peter Lang, Bölüm Sayfaları: 65 / 79, ISBN: 978-3-631-85523-2  
OĞAN, Y. (2021) "Gastronomi Turizmi ve Gastronomik Akımlar", Kitap: Rekreasyon ve Turizm Araştırmaları, Konya/Türkiye : Çizgi Kitapevi, Bölüm Sayfaları: 34 / 52, ISBN: 978‐605‐196‐615‐1  
OĞAN, Y. (2021) "Karadeniz Bölgesi Yöresel Mutfak Kültürü", Kitap: Temel Bilgilerle Yöresel Mutfaklar (Örnek Menü ve Reçeteler), Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 286 / 336, ISBN: 978-625-439-324-2  
OĞAN, Y. (2021) "Karadeniz Bölgesi'ne Ait Yemekler ve Yapılışları", Kitap: Temel Bilgilerle Yöresel Mutfaklar (Örnek Menü ve Reçeteler), Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 337 / 371, ISBN: 978-625-439-324-2 
OĞAN, Y. (2021) "Artvin", Kitap: Türkiye Lezzet Rotaları, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 573 / 580, ISBN: 978-605-254-509-6 
OĞAN, Y. (2021) "Samsun", Kitap: Türkiye Lezzet Rotaları, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 702 / 709, ISBN: 978-605-254-509-6 
OĞAN, Y. (2021) "Yiyecek İçecek İşletmelerinde Lojistik ve Depolama", Kitap: Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma ve Depolama, Konya/Türkiye : Eğitim Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 39 / 51, ISBN: 978-625-8468-39-7 
OĞAN, Y. (2020) "Soslar (A.1. Sosu, Aioli Sosu, Akçaağaç Şurubu, Alfredo Sosu, Arrabbiata Sosu, Au Jus Sosu, Bagna Cauda Sosu , Balık Ezmesi, Barbekü Sos, Beşamel Sosu, Beurre Manie, Bigarade Sosu, Bolonez Sos, Carbonara Sosu, Chimichuri Sosu, Coulis Sosu, Dana Fond, Dömi", Kitap: Gastronomi Sözlüğü A’dan Z’ye, Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-254-253-8 
OĞAN, Y. (2020) "Gümüşhane Zigana Kayak Merkezi", Kitap: Türkiye’nin Kış Turizm Merkezleri ve Potansiyeli, Konya/Türkiye : Eğitim Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 271 / 278, ISBN: 978-625-7316-04-0 
OĞAN, Y. (2020) "Yiyecek İçecek İşletmeleri", Kitap: Yiyecek İçecek Hizmetleri, Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 1 / 21, ISBN: 978-625-406-797-6   
Kayıt Yok
(Uluslararası - Kitap) Contemporary Studies and Theories in Tourism, 2024, Editör
(Uluslararası - Kitap) Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar-III, 2024, Editör
(Uluslararası - Kitap) Global Concepts in Gastronomy, 2023, Editör
(Uluslararası - Kitap) Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar I, 2022, Editör
(Uluslararası - Kitap) Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar II, 2022, Editör
(Uluslararası - Kitap) Gastronomi Araştırmaları, 2021, Editör
(Uluslararası - Kitap) Yiyecek İçecek Hizmetleri, 2020, Editör
Kayıt Yok
Yönetim Kurulu Üyesi, Gastronomi Akademisyenleri Derneği, 2021-
Üye, Turizm Akademisyenleri Derneği, 2015-
Kayıt Yok
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I J
1 Turizm Eğitimi Alan Üniversite Öğrencilerinin Mesleki Beklentileri ve Sosyo-Ekonomik Profilleri Üzerine Bir Araştırma 0 0 0 2 5 10 6 0 0 23
2 Artvin'i Ziyaret Eden Turistlerin Gastronomi Deneyimleri Üzerine Bir İnceleme / An Investigation On The Gastronomy Experiences Of Tourists Visiting Artvin 0 0 0 1 0 4 11 0 0 16
3 Artvin Yöre Gastronomisinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler / Medicinal and Aromatic Plants in Artvin Regional Gastronomy 1 0 0 1 3 1 5 0 0 11
4 Kırsal Alanların Turizm Potansiyelinin Belirlenmesi Artvin ili Arhavi ilçesi Örneği / Determination of Tourism Potential of Rural Areas –The Case of Artvin-Arhavi 0 0 0 7 0 4 0 0 0 11
5 A gastronomic product in Turkish culinary culture: A research on Yozgat Çanak cheese 5 0 0 0 2 2 0 0 0 9
6 Coğrafi İşaretli Ürünlere İlişkin Yerli Turist Tutumları Üzerine Bir İnceleme / An Investigation on Domestic Tourist Attitudes Regarding Geographically Indicated Products 0 0 0 0 2 2 3 0 0 7
7 Mutfak Çalışanlarının Yaratıcılık Algı Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma / An Investigation on the Creativity Perception Levels of Culinary Employees' 0 0 0 0 1 3 3 0 0 7
8 Destinasyon Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar 0 0 0 0 0 0 5 0 0 5
9 Gastro Artvin 0 0 0 0 0 0 5 0 0 5
10 Yiyecek İçecek Hizmetleri 0 0 0 1 0 1 3 0 0 5
11 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yağ Kullanımı Artvin, Arhavi Örneği / Oil Usage Food And Beverage Establishment: Artvin, Arhavi Sample 0 0 0 2 2 1 0 0 0 5
12 Aşçılık Öğrencilerinin Mesleki Beklentileri Üzerine Bir İnceleme / An Investigation on Occupational Expectations of Cookery Students 0 0 0 0 1 2 0 0 0 3
13 Gastronomik Kimlik ve Miras Bağlamında Bir Bibliyometrik Analiz / In the context of gastronomic identity and heritage: a bibliometric analysis 0 0 0 0 1 1 1 0 0 3
14 Karadeniz Bölgesinin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünleri / Geographical Indication Gastronomic Products of the Black Sea Region 0 0 0 0 0 1 2 0 0 3
15 An Evaluation of Food and Beverage Culture in Central Africa 0 0 0 2 0 0 0 0 0 2
16 Economic, Social and Business Issues: Evidence From Developing World 0 0 0 0 0 0 2 0 0 2
17 Gümüşhane Yöresine Özgü Gastronomik Bir Değer Harç Ekmeği / A Particular Gastronomic Value In Gümüşhane Region Harç Bread 0 0 0 0 0 0 2 0 0 2
18 Kadın Aşçıların Cam Tavan Sendromuna Yönelik Metaforik Algıları Üzerine Bir Değerlendirme / An Evaluation on Metaphoric Perceptions of Female Chefs towards Glass Ceiling Syndrome 0 0 0 0 0 0 2 0 0 2
19 Kastamonu İlinde Bulunan Kanyonların Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi Üzerine Bir İnceleme / An Investigation On The Evaluation Of The Tourism Potential Of The Canyons In Kastamonu Province 0 0 0 0 0 0 1 1 0 2
20 Kırşehir Yöre Mutfağına Özgü Bir Lezzet: Besmeç / A Flavor Peculiar To The Kırşehir Regional Cuisine: Besmeç 0 0 0 0 0 0 2 0 0 2
21 Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin İş Hayatına Hazırbulunuşluklarının Belirlenmesi 0 0 0 1 0 0 1 0 0 2
22 Rekreasyon ve Turizm Araştırmaları 0 0 0 0 1 0 1 0 0 2
23 Temel Bilgilerle Yöresel Mutfaklar (Örnek Menü ve Reçeteler) 0 0 0 0 0 0 2 0 0 2
24 Üniversite Öğrencilerinin İş Hayatına Hazır Bulunma Düzeyi: Aşçılık Programı Üzerine Bir Araştırma / Readiness Level for Business Life of University Students: An Investigation on the Cookery Program 0 0 0 0 1 1 0 0 0 2
25 A gastronomic product specific to the Caucasus region culinary: Khinkali (ხინკალი) & Hinkal 1 0 0 0 0 0 0 0 0 1
26 Doğu Karadeniz Bölgesindeki Otel İşletmeleri Yöneticilerinin Kalite Maliyet Sistemi Hakkındaki Görüşleri / Eastern Black Sea Region Hotel Managers Opinions About The Quality Cost Systems 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
27 Gastronomi Sözlüğü A’dan Z’ye 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
28 Otel İşletmeleri Çalışanlarının İletişim Becerileri: Artvin Örneği / Communicatıon Skills of Hotel Management Employees: Artvin Sample 0 0 0 0 1 0 0 0 0 1
29 Türkiye Lezzet Rotaları 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
30 Üniversite Çalışanlarının Yiyecek İçecek İşletmesi Tercihleri ve Hijyen-Sanitasyon Üzerine Bir Araştırma / A Research On Food And Beverage Establishment Preferences And Hygiene-Sanitation Of University Staffs 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
31 Üniversite Çalışanlarının Yiyecek ve İçecek İşletmesi Tercihleri Üzerine Bir Araştırma / A Research on University Staff’s Food and Beverage Establishment Preferences 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
İbrahim Çekiç
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
2018 - 2024 11
Fügen Özkaya
Gazi Üniversitesi
2017 - 2023 10
Ela Oğan
Artvin Çoruh Üniversitesi
2016 - 2018 7
Zehra Bulut
Artvin Çoruh Üniversitesi
2022 - 2024 7
Ceyhun Akyol
Artvin Çoruh Üniversitesi
2014 - 2022 5
Cihan Canbolat
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2018 - 2021 4
Savaş Böyükyılmaz
-
2020 4
Burcu Kıvılcım
Artvin Çoruh Üniversitesi
2018 - 2021 3
Elif Esma Karaman
-
2023 - 2024 3
Saime Küçükkömürler
Gazi Üniversitesi
2018 2
Ahmet Kamacı
Bartın Üniversitesi
2014 - 2016 2
İpek Kurt
Artvin Çoruh Üniversitesi
2018 2
Handan Özçelik Bozkurt
-
2023 2
Erdem Baydeniz
-
2024 2
Zehra Bulut
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
2024 2
Menekşe Cömert
-
2022 1
Fulya Sarper
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
2019 1
Ekrem Aydın
Artvin Çoruh Üniversitesi
2014 1
Rahime Yüce
-
2014 1
Muhabbet Çelik
-
2023 1
Evren Osman Çakıroğlu
-
2025 1
Tuncay Uluyurt
-
2014 1
Mustafa Aksoy
-
2021 1
Taner Taşdemir
-
2025 1
Mehmet Kabacık
-
2024 1
Abitter Özulucan
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
2017 1
Faruk Yüksel
-
2024 1
Ümit Sormaz
-
2023 1
Mustafa Ülker
Erciyes Üniversitesi
2017 1
Sinan Güner
Artvin Çoruh Üniversitesi
2014 1
Elif Zeynep Özer
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2019 1
Yusuf Durmuş
-
2024 1
Gökhan Onat
-
2023 1
Mehmet Ali Keskin
-
2024 1
Engin Pulluk
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
2020 1
Samet Can Aksu
-
2024 1
Esra Demircioğlu Yılmaz
-
2022 1
Erkan Denk
-
2025 1
Üzeyir Kement
-
2024 1
Semra Şahingöz
Gazi Üniversitesi
2018 1
İrfan Yazıcıoğlu
-
2024 1
Aybuke Elif Ceyhun Sezgin
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
2019 1
Alper Isin
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi
2024 1
CEYHUN AKYOL
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
2018 1
cihan canbolat
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
2021 1
Ela Oğan
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
2018 1
Elif Esma KARAMAN
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
2024 1
Eren Yalçin
Selçuk Üniversitesi (Turkey)
2024 1
IBRAHIM ÇEKIÇ
GAZİANTEP İSLAM BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ
2023 1
Irfan Yazicioğlu
Ankara Hacı Bayram Veli University (Turkey)
2024 1
irfan yazıcıoğlu
ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ
2024 1
MENEKŞE CÖMERT
ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ
2022 1
Özgür Yayla
Akdeniz Üniversitesi
2024 1
Büşra Elem Yıldırım
-
2024 1
Ebru Köktürk Koralı
-
2023 1
Halime Kılınç
-
2024 1
Savaş Büyükyılmaz
-
2024 1
Sümeyye Özdemir
-
2024 1
2024 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
274.
78462 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
193.
33493 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
49.
2117 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Sosyal Bilimler 78462
YÖKSİS Temel Alan Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı 33493
YÖKSİS Bilim Alanı Turizm 2117
Anahtar Kelimeler Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025
Ağırlıklı Puan 0 15 55 78 58 159 635 240 500 275 80
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) - 498 . 500 . 462 . 482 . 378 . 119 . 407 . 158 . 274 . 68 .
Sıra (Temel Alan İçinde) - 408 . 395 . 393 . 419 . 296 . 70 . 324 . 104 . 193 . 54 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) - 173 . 165 . 172 . 207 . 111 . 6 . 128 . 10 . 49 . 11 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) - 93 . 77 . 86 . 100 . 56 . 2 . 59 . 6 . 29 . 6 .
Toplam Yayın 0 1 5 9 5 8 20 10 15 14 3
Toplam Makale 0 1 2 3 3 2 4 5 5 10 3
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 3 12 4 8 2 0
Toplam Bildiri 0 0 3 6 2 3 4 1 2 2 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 1
Makale (Uluslararası) 0 0 0 1 2 0 0 1 1 4 1
Makale (Ulusal) 0 1 2 2 1 2 4 4 3 5 1
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 1 0 1 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 3 11 4 7 2 0
Bildiri (Uluslararası) 0 0 3 3 1 0 4 1 2 2 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 0 3 1 3 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri