img
Dr. Öğr. Üyesi Şefik TEKLE

Dr. Öğr. Üyesi Şefik TEKLE

  • Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
  • Gıda Mühendisliği
  • Gıda Bilimleri

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
23
Atıf
19
h-index
2
Proje
7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2017, 2022
Yüksek Lisans, Türkiye, Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2011, 2016
Lisans, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2000, 2005
Araştırma Alanları
Gıda Teknolojileri, Gıda Biyoteknolojisi, Fonksiyonel Gıdalar
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2017, 2022
Yüksek Lisans, Türkiye, Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2011, 2016
Lisans, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2000, 2005
Kayıt Yok
İngilizce, YDS, 60, 2014-YDS S, 2014
Kayıt Yok
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Teknolojileri
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Biyoteknolojisi
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Fonksiyonel Gıdalar
2024-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2022-2024, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kaman Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
2017-2022, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kaman Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
2023-2024, Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
2022-2023, Enstitü Müdür Yardımcısı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Hayri Ertem, Yüksek Lisans, Alabalık Jelatinlerinden Protein Hidrolizatı Üretimi ve Özelliklerinin Belirlenmesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Genetik ve Biyomühendislik Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
Saniye Ağca, Yüksek Lisans, CEVİZ ATIKLARINDAN PROTEİN HİDROLİZATLARININ ÜRETİMİ VE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
2023-2024, Fonksiyonel Gıdalar, Yüksek Lisans
2023-2024, Gıda Proteinleri, Yüksek Lisans
2023-2024, Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Yüksek Lisans
2023-2024, Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri, Yüksek Lisans
2022-2023, Mikrobiyoloji ve Parazitoloji, Lisans
2021-2022, Gıda Ambalajlama Teknolojisi, Ön Lisans
2021-2022, Gıda Muhafaza İlkeleri, Ön Lisans
2021-2022, Enzimoloji, Ön Lisans
2021-2022, Özel Gıdalar Teknolojisi, Ön Lisans
2021-2022, İletişim, Ön Lisans
2021-2022, Fermentasyon Teknolojisi, Ön Lisans
2021-2022, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Ön Lisans
2021-2022, Su Teknolojisi, Ön Lisans
2021-2022, Fonksiyonel Gıdalar, Ön Lisans
2021-2022, Gıda Kimyası, Ön Lisans
2020-2021, Enzimoloji, Ön Lisans
2020-2021, Gıda Ambalajlama Teknolojisi, Ön Lisans
2020-2021, Özel Gıdalar Teknolojisi, Ön Lisans
2020-2021, Soğutma Tekniği ve Depolama, Ön Lisans
2020-2021, Gıda Muhafaza İlkeleri, Ön Lisans
2020-2021, Organik Gıdalar, Ön Lisans
2020-2021, Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı, Ön Lisans
2020-2021, İletişim, Ön Lisans
2020-2021, Fonksiyonel Gıdalar, Ön Lisans
2020-2021, Gıda Kimyası, Ön Lisans
2019-2020, Gıda Ambalajlama Teknolojisi, Ön Lisans
2019-2020, Özel Gıdalar Teknolojisi, Ön Lisans
2019-2020, Soğutma Tekniği ve Depolama, Ön Lisans
2019-2020, Gıda Muhafaza İlkeleri, Ön Lisans
2019-2020, Tıbbi ve Aromatik Bilgiler, Ön Lisans
2019-2020, Gıda Kimyası, Ön Lisans
2019-2020, Gıda Katkı Maddeleri, Ön Lisans
2018-2019, Fonksiyonel Gıdalar, Ön Lisans
2018-2019, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Ön Lisans
2018-2019, Gıdalarda Temel İşlemler, Ön Lisans
2018-2019, Araştırma Yöntem ve İlkeleri, Ön Lisans
2018-2019, Özel Gıdalar Teknolojisi, Ön Lisans
2017-2018, Araştırma Yöntem ve Teknikleri, Ön Lisans
2017-2018, Etik Değerler ve Gıda Meslek Etiği, Ön Lisans
2016-2017, Ahilik Kültür ve Medeniyeti, Ön Lisans
Kayıt Yok
Enzimatik Yöntemle Yüksek Fonksiyonel Özellikli Balık Jelatini Üretimi ve Özelliklerinin Belirlenmesi : Yürütücü , 2024-2025
Kayseri Yamula Baraj Gölü ve Kırşehir Hirfanlı Baraj Gölü'nde Yaşayan İstilacı Balıklardan Olan Gümüş Balığı'ndan (Atherina boyeri Risso, 1810) Protein Hidrolizatı Üretimi ve Özelliklerinin Belirtilmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2023-2024  
Alabalık Jelatinlerinden Kollajen Hidrolizatı Üretimi ve Özelliklerinin Belirlenmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2023-2024  
Atık Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Derilerinden Jelatin Üretimi ve Teknolojik Özelliklerinin Tespit Edilmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2022-2024  
Ahiler Diyarı Bilimle Şenleniyor TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Eğitmen , 2021-2021  
Balık Atıklarından Jelatin, Protein Tozu ve Biyoaktif Peptid Üretimi TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Yürütücü , 2021-2023  
Atık Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Başlarından Protein Hidrolizatı Üretimi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2020-2021  
Kayıt Yok
TEKLE, Ş., Özülkü, G., Bekiroğlu, H., Sağdıç, O. (2024) "Effects of Fish Skin Gelatin Hydrolysates Treated with Alcalase and Savinase on Frozen Dough and Bread Quality", Foods, 13 (0) [SCI Expanded] DOI    
TEKLE, Ş. (2022) "Yapı, İşlev, Kullanım ve Helallik Tartışmalarıyla Kollajen ve Jelatin", Journal of Interdisciplinary Food Studies, 2 (1) pp. 41-50 Link DOI  
TEKLE, Ş., Bozkurt, F., Akman, P.K., Sağdıç, O. (2022) "Bioactive and Functional properties of gelatin peptide fractions obtained from sea bass (Dicentrarchus labrax) skin", FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 42 (0) p. 12 [SCI Expanded] Link DOI   
TEKLE, Ş., Sağdıç, O. (2020) "Helal Gıda Kapsamında Gıda Ambalaj ve Kaplama Maddelerinin İncelenmesi", Journal of Halal and Ethical Research, (0) Link   
TEKLE, Ş., Sağdıç, O., Yetim, H., Erdem, M. (2013) "Ülkemizde ve Dünyada Helal Gıda Hususunda Karşılaşılan Problemler", Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi, (1) [TR Dizin] Link   
Ağca, S.K., TEKLE, Ş., KAZANKAYA, A. (2023) "Cevı̇z Atıklarından Proteı̇n Hı̇drolı̇zatlarının Üretı̇mı̇", Ahi Evran III - International Conference on Scientific Research , Bakü, Azerbaycan, (Mayıs 2023
TEKLE, Ş., Bozkurt, F., Sağdıç, O. (2023) "Gelatin Production from Waste Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Skins and Determination of Its Technological Properties", THIRD INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOLOGICAL AND HEALTH SCIENCES , Afyon, Türkiye, (Mayıs 2023
DOĞAN, Ö., Yavuzer, E., KÖSE, M., TEKLE, Ş. (2022) "Makine Öğrenimi ile Balık Tazelik Seviyesinin Tahmini", 5. International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences , Ankara, (Kasım 2022
Ramazan, F., TEKLE, Ş., Yavuzer, E. (2022) "Ceviz Atıklarının Geri Dönüşümü", 12. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi , (pp. 54), Kırşehir, Türkiye, (Haziran 2022
TEKLE, Ş., Baycar, A. (2022) "Mahreci Yokluk Olan Marmara Bölgesi Mutfağına Ait Yerel Ürün ve Yemekler", 2. ULUSAL GASTRONOMİ ÇALIŞMALARI SEMPOZYUMU, İstanbul Rumeli Üniversitesi , İstanbul, Türkiye, (Mayıs 2022
TEKLE, Ş., Baycar, A., Bozkurt, F., Sağdıç, O. (2022) "Bioactive Peptides From Cocoa and By-Products and Their Health Benefıts", Second International Congress on Biological and Health Sciences , (pp. 329), Afyonkarahisar, Türkiye, (Mart 2022
TEKLE, Ş., Sağdıç, O. (2022) "Recycling of Grape Processing Waste", International Anatolian Grape Conference , (pp. 100-101), Adıyaman, Türkiye, (Mart 2022
DOĞAN, Ö., TEKLE, Ş., Yavuzer, E. (2021) "Jeotermal Enerji ile Gıda Kurutma", International Symposium On Engineering, Natural And Social Sciences , (pp. 16-17), Batman, Türkiye, (Aralık 2021
TEKLE, Ş., Bozkurt, F., Sağdıç, O. (2021) "Technological properties and antioxidant activity of gelatin peptide fractions obtained from gilthead seabream (sparus aurata) skin.", BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi , (Ekim 2021
Bozkurt, F., Bekiroğlu, H., Akman, P.K., TEKLE, Ş., Karasu, S., Sağdıç, O. (2021) "Bioactive and functional properties of gliadin hydrolysates", BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi , Türkiye, (Eylül 2021
TEKLE, Ş., Bozkurt, F., Sağdıç, O. (2021) "Effect of various Pre-Treatments on Bioactive and Technological Properties of Sea Bass Gelatin Hydrolysates", International Congress on Biological and Health Sciences , Türkiye, (Mayıs 2021
Yavuzer, E., TEKLE, Ş., ÇINARLI, M. (2021) "Protein Hydrolyzate Production From Trout Heads By Enzymatic Hydrolysis", International Congress on Biological and Health Sciences , Afyon(Online), Türkiye, (Mayıs 2021
TEKLE, Ş., Sağdıç, O. (2019) "Süt ve Süt Ürünlerinin Ambalajlanmasında Kullanılan Yeni Teknolojiler", Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu , Türkiye, (Nisan 2019
TEKLE, Ş., Sağdıç, O. (2018) "ET VE ET ÜRÜNLERİNDE KULLANILAN AMBALAJLARIN HELAL GIDA AÇISINDAN İNCELENMESİ", Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu (TÜRKAS) , Türkiye, (Şubat 2018
TEKLE, Ş., Sağdıç, O. (2017) "HAYVANSAL KAYNAKLI GIDA KATKI MADDELERİNİN HELAL GIDA AÇISINDANİNCELENMESİ", 4th International Halal and Healthy Food Congress , (Aralık 2017
TEKLE, Ş., Sağdıç, O., Durak, M.Z. (2017) "Gıda Açısından Helâl Turizmin Değerlendirilmesi", 1. INTERNATIONAL HALAL TOURISM CONGRESS , (pp. 882-889), Alanya, Türkiye, (Nisan 2017 
TEKLE, Ş., Sağdıç, O., Toker, Ö.S., Baltacı, C. (2016) "Rheological Properties of Gelatins Extracted from Gilt Head Bream (Sparus aurata) and Bass (Dicentrarchus labrax) Skins", 2nd Food Structure Design Congress , (pp. 168-169), Antalya, (Kasım 2016
Kayıt Yok
TEKLE, Ş. (2022) "BİYOAKTİF BİLEŞEN OLARAK BOR’UN GIDALARDA KULLANIMI", Kitap: FARKLI YAKLAŞIMLARLA ENDÜSTRİYEL VE SAĞLIK ALANINDA BOR, Kırşehir/Türkiye : Orient Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 553 / 564, ISBN: 978-605-73143-0-7 e-ISBN 
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Yönetim Kurulu Üyesi, MHT Arge Gıda Sağlık Danışmanlık San. ve Tic. Ltd. Şti, 2021-
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
(2023) "TEKNOFEST Ankara Girişim Yarışması Tarım Teknolojileri Hızlandırma Kategorisinde 2023 yılı ‘En İyi Girişim Ödülü" Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı)
(2022) "TEKNOFEST Girişim Programı Ön Kuluçka Mezunu" Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı)
(2021) "TEKNOFEST 2021 Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Üniversite Proje Kategorisi 2.lik Derecesi" Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Osman Sağdıç
Yıldız Teknik Üniversitesi
2013 - 2024 15
Fatih Bozkurt
Yıldız Teknik Üniversitesi
2021 - 2023 6
Emre Yavuzer
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
2021 - 2022 4
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
2021 - 2022 2
Abdullah Baycar
Siirt Üniversitesi
2022 2
Perihan Kübra Akman
Yıldız Teknik Üniversitesi
2021 - 2022 2
Hatice Bekiroğlu
Şırnak Üniversitesi
2021 - 2024 2
-
2023 1
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
2022 1
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
2021 1
Görkem Özülkü
-
2024 1
Ömer Said Toker
-
2016 1
Muhammed Zeki Durak
Yıldız Teknik Üniversitesi
2017 1
Salih Karasu
-
2021 1
Cemalettin Baltacı
-
2016 1
Mehmet Erdem
Fırat Üniversitesi
2013 1
Hasan Yetim
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
2013 1
Funda Ramazan
-
2022 1
Saniye Kariptaş Ağca
-
2023 1
2024 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
399.
50645 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
296.
24957 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
107.
1536 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Fen ve Mühendislik 50645
YÖKSİS Temel Alan Mühendislik Temel Alanı 24957
YÖKSİS Bilim Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği 1536
Anahtar Kelimeler Gıda Teknolojileri, Gıda Biyoteknolojisi, Fonksiyonel Gıdalar
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 0 5 18 0 3 4 25 114 10 50
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) - 655 . 696 . - 653 . 613 . 654 . 578 . 650 . 399 .
Sıra (Temel Alan İçinde) - 476 . 511 . - 497 . 448 . 507 . 422 . 528 . 296 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) - 223 . 245 . - 230 . 215 . 209 . 176 . 229 . 107 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) - 154 . 160 . - 138 . 143 . 138 . 112 . 154 . 69 .
Sıra (Anahtar Kelime (2)) - 83 . 77 . - 76 . 73 . 63 . 47 . 76 . 30 .
Sıra (Anahtar Kelime (3)) - 62 . 59 . - 65 . 56 . 60 . 40 . 67 . 33 .
Toplam Yayın 0 1 3 0 1 1 5 8 2 1
Toplam Makale 0 0 0 0 0 1 0 2 0 1
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0
Toplam Bildiri 0 1 3 0 1 0 5 5 2 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 0 0 1 0 1
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 0 1 0 1 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0
Bildiri (Uluslararası) 0 1 2 0 0 0 5 3 2 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 1 0 1 0 0 2 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri