Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2017, 2022 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2011, 2016 |
Lisans, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2000, 2005 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2017, 2022 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2011, 2016 |
Lisans, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2000, 2005 |
Kayıt Yok |
İngilizce, YDS, 60, 2014-YDS S, 2014 |
Kayıt Yok |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Teknolojileri |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Biyoteknolojisi |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Fonksiyonel Gıdalar |
2024-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye |
2022-2024, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kaman Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye |
2017-2022, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kaman Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye |
2023-2024, Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
2022-2023, Enstitü Müdür Yardımcısı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
Hayri Ertem, Yüksek Lisans, Alabalık Jelatinlerinden Protein Hidrolizatı Üretimi ve Özelliklerinin Belirlenmesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Genetik ve Biyomühendislik Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman) |
Saniye Ağca, Yüksek Lisans, CEVİZ ATIKLARINDAN PROTEİN HİDROLİZATLARININ ÜRETİMİ VE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman) |
2023-2024, Fonksiyonel Gıdalar, Yüksek Lisans |
2023-2024, Gıda Proteinleri, Yüksek Lisans |
2023-2024, Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Yüksek Lisans |
2023-2024, Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri, Yüksek Lisans |
2022-2023, Mikrobiyoloji ve Parazitoloji, Lisans |
2021-2022, Gıda Ambalajlama Teknolojisi, Ön Lisans |
2021-2022, Gıda Muhafaza İlkeleri, Ön Lisans |
2021-2022, Enzimoloji, Ön Lisans |
2021-2022, Özel Gıdalar Teknolojisi, Ön Lisans |
2021-2022, İletişim, Ön Lisans |
2021-2022, Fermentasyon Teknolojisi, Ön Lisans |
2021-2022, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Ön Lisans |
2021-2022, Su Teknolojisi, Ön Lisans |
2021-2022, Fonksiyonel Gıdalar, Ön Lisans |
2021-2022, Gıda Kimyası, Ön Lisans |
2020-2021, Enzimoloji, Ön Lisans |
2020-2021, Gıda Ambalajlama Teknolojisi, Ön Lisans |
2020-2021, Özel Gıdalar Teknolojisi, Ön Lisans |
2020-2021, Soğutma Tekniği ve Depolama, Ön Lisans |
2020-2021, Gıda Muhafaza İlkeleri, Ön Lisans |
2020-2021, Organik Gıdalar, Ön Lisans |
2020-2021, Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı, Ön Lisans |
2020-2021, İletişim, Ön Lisans |
2020-2021, Fonksiyonel Gıdalar, Ön Lisans |
2020-2021, Gıda Kimyası, Ön Lisans |
2019-2020, Gıda Ambalajlama Teknolojisi, Ön Lisans |
2019-2020, Özel Gıdalar Teknolojisi, Ön Lisans |
2019-2020, Soğutma Tekniği ve Depolama, Ön Lisans |
2019-2020, Gıda Muhafaza İlkeleri, Ön Lisans |
2019-2020, Tıbbi ve Aromatik Bilgiler, Ön Lisans |
2019-2020, Gıda Kimyası, Ön Lisans |
2019-2020, Gıda Katkı Maddeleri, Ön Lisans |
2018-2019, Fonksiyonel Gıdalar, Ön Lisans |
2018-2019, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Ön Lisans |
2018-2019, Gıdalarda Temel İşlemler, Ön Lisans |
2018-2019, Araştırma Yöntem ve İlkeleri, Ön Lisans |
2018-2019, Özel Gıdalar Teknolojisi, Ön Lisans |
2017-2018, Araştırma Yöntem ve Teknikleri, Ön Lisans |
2017-2018, Etik Değerler ve Gıda Meslek Etiği, Ön Lisans |
2016-2017, Ahilik Kültür ve Medeniyeti, Ön Lisans |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
TEKLE, Ş., Özülkü, G., Bekiroğlu, H., Sağdıç, O. (2024) "Effects of Fish Skin Gelatin Hydrolysates Treated with Alcalase and Savinase on Frozen Dough and Bread Quality", Foods, 13 (0) [SCI Expanded] DOI |
TEKLE, Ş. (2022) "Yapı, İşlev, Kullanım ve Helallik Tartışmalarıyla Kollajen ve Jelatin", Journal of Interdisciplinary Food Studies, 2 (1) pp. 41-50 Link DOI |
TEKLE, Ş., Bozkurt, F., Akman, P.K., Sağdıç, O. (2022) "Bioactive and Functional properties of gelatin peptide fractions obtained from sea bass (Dicentrarchus labrax) skin", FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 42 (0) p. 12 [SCI Expanded] Link DOI |
TEKLE, Ş., Sağdıç, O. (2020) "Helal Gıda Kapsamında Gıda Ambalaj ve Kaplama Maddelerinin İncelenmesi", Journal of Halal and Ethical Research, (0) Link |
TEKLE, Ş., Sağdıç, O., Yetim, H., Erdem, M. (2013) "Ülkemizde ve Dünyada Helal Gıda Hususunda Karşılaşılan Problemler", Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi, (1) [TR Dizin] Link |
Ağca, S.K., TEKLE, Ş., KAZANKAYA, A. (2023) "Cevı̇z Atıklarından Proteı̇n Hı̇drolı̇zatlarının Üretı̇mı̇", Ahi Evran III - International Conference on Scientific Research , Bakü, Azerbaycan, (Mayıs 2023) |
TEKLE, Ş., Bozkurt, F., Sağdıç, O. (2023) "Gelatin Production from Waste Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Skins and Determination of Its Technological Properties", THIRD INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOLOGICAL AND HEALTH SCIENCES , Afyon, Türkiye, (Mayıs 2023) |
DOĞAN, Ö., Yavuzer, E., KÖSE, M., TEKLE, Ş. (2022) "Makine Öğrenimi ile Balık Tazelik Seviyesinin Tahmini", 5. International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences , Ankara, (Kasım 2022) |
Ramazan, F., TEKLE, Ş., Yavuzer, E. (2022) "Ceviz Atıklarının Geri Dönüşümü", 12. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi , (pp. 54), Kırşehir, Türkiye, (Haziran 2022) |
TEKLE, Ş., Baycar, A. (2022) "Mahreci Yokluk Olan Marmara Bölgesi Mutfağına Ait Yerel Ürün ve Yemekler", 2. ULUSAL GASTRONOMİ ÇALIŞMALARI SEMPOZYUMU, İstanbul Rumeli Üniversitesi , İstanbul, Türkiye, (Mayıs 2022) |
TEKLE, Ş., Baycar, A., Bozkurt, F., Sağdıç, O. (2022) "Bioactive Peptides From Cocoa and By-Products and Their Health Benefıts", Second International Congress on Biological and Health Sciences , (pp. 329), Afyonkarahisar, Türkiye, (Mart 2022) |
TEKLE, Ş., Sağdıç, O. (2022) "Recycling of Grape Processing Waste", International Anatolian Grape Conference , (pp. 100-101), Adıyaman, Türkiye, (Mart 2022) |
DOĞAN, Ö., TEKLE, Ş., Yavuzer, E. (2021) "Jeotermal Enerji ile Gıda Kurutma", International Symposium On Engineering, Natural And Social Sciences , (pp. 16-17), Batman, Türkiye, (Aralık 2021) |
TEKLE, Ş., Bozkurt, F., Sağdıç, O. (2021) "Technological properties and antioxidant activity of gelatin peptide fractions obtained from gilthead seabream (sparus aurata) skin.", BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi , (Ekim 2021) |
Bozkurt, F., Bekiroğlu, H., Akman, P.K., TEKLE, Ş., Karasu, S., Sağdıç, O. (2021) "Bioactive and functional properties of gliadin hydrolysates", BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi , Türkiye, (Eylül 2021) |
TEKLE, Ş., Bozkurt, F., Sağdıç, O. (2021) "Effect of various Pre-Treatments on Bioactive and Technological Properties of Sea Bass Gelatin Hydrolysates", International Congress on Biological and Health Sciences , Türkiye, (Mayıs 2021) |
Yavuzer, E., TEKLE, Ş., ÇINARLI, M. (2021) "Protein Hydrolyzate Production From Trout Heads By Enzymatic Hydrolysis", International Congress on Biological and Health Sciences , Afyon(Online), Türkiye, (Mayıs 2021) |
TEKLE, Ş., Sağdıç, O. (2019) "Süt ve Süt Ürünlerinin Ambalajlanmasında Kullanılan Yeni Teknolojiler", Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu , Türkiye, (Nisan 2019) |
TEKLE, Ş., Sağdıç, O. (2018) "ET VE ET ÜRÜNLERİNDE KULLANILAN AMBALAJLARIN HELAL GIDA AÇISINDAN İNCELENMESİ", Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu (TÜRKAS) , Türkiye, (Şubat 2018) |
TEKLE, Ş., Sağdıç, O. (2017) "HAYVANSAL KAYNAKLI GIDA KATKI MADDELERİNİN HELAL GIDA AÇISINDANİNCELENMESİ", 4th International Halal and Healthy Food Congress , (Aralık 2017) |
TEKLE, Ş., Sağdıç, O., Durak, M.Z. (2017) "Gıda Açısından Helâl Turizmin Değerlendirilmesi", 1. INTERNATIONAL HALAL TOURISM CONGRESS , (pp. 882-889), Alanya, Türkiye, (Nisan 2017) |
TEKLE, Ş., Sağdıç, O., Toker, Ö.S., Baltacı, C. (2016) "Rheological Properties of Gelatins Extracted from Gilt Head Bream (Sparus aurata) and Bass (Dicentrarchus labrax) Skins", 2nd Food Structure Design Congress , (pp. 168-169), Antalya, (Kasım 2016) |
Kayıt Yok |
TEKLE, Ş. (2022) "BİYOAKTİF BİLEŞEN OLARAK BOR’UN GIDALARDA KULLANIMI", Kitap: FARKLI YAKLAŞIMLARLA ENDÜSTRİYEL VE SAĞLIK ALANINDA BOR, Kırşehir/Türkiye : Orient Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 553 / 564, ISBN: 978-605-73143-0-7 e-ISBN |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Yönetim Kurulu Üyesi, MHT Arge Gıda Sağlık Danışmanlık San. ve Tic. Ltd. Şti, 2021- |
Sıra | Yayın | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J |
1 | Bioactive and Functional properties of gelatin peptide fractions obtained from sea bass (Dicentrarchus labrax) skin | 11 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 12 |
2 | Ülkemizde ve Dünyada Helal Gıda Hususunda Karşılaşılan Problemler | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 4 | 1 | 1 | 0 | 6 |
3 | Helal Gıda Kapsamında Gıda Ambalaj ve Kaplama Maddelerinin İncelenmesi | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 1 |
(2023) "TEKNOFEST Ankara Girişim Yarışması Tarım Teknolojileri Hızlandırma Kategorisinde 2023 yılı ‘En İyi Girişim Ödülü" Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) |
(2022) "TEKNOFEST Girişim Programı Ön Kuluçka Mezunu" Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) |
(2021) "TEKNOFEST 2021 Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Üniversite Proje Kategorisi 2.lik Derecesi" Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Osman Sağdıç
Yıldız Teknik Üniversitesi
|
2013 - 2024 | 15 |
Fatih Bozkurt
Yıldız Teknik Üniversitesi
|
2021 - 2023 | 6 |
Emre Yavuzer
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
|
2021 - 2022 | 4 |
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
|
2021 - 2022 | 2 |
Abdullah Baycar
Siirt Üniversitesi
|
2022 | 2 |
Perihan Kübra Akman
Yıldız Teknik Üniversitesi
|
2021 - 2022 | 2 |
Hatice Bekiroğlu
Şırnak Üniversitesi
|
2021 - 2024 | 2 |
-
|
2023 | 1 |
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
|
2022 | 1 |
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
|
2021 | 1 |
Görkem Özülkü
-
|
2024 | 1 |
Ömer Said Toker
-
|
2016 | 1 |
Muhammed Zeki Durak
Yıldız Teknik Üniversitesi
|
2017 | 1 |
Salih Karasu
-
|
2021 | 1 |
Cemalettin Baltacı
-
|
2016 | 1 |
Mehmet Erdem
Fırat Üniversitesi
|
2013 | 1 |
Hasan Yetim
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
|
2013 | 1 |
Funda Ramazan
-
|
2022 | 1 |
Saniye Kariptaş Ağca
-
|
2023 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Fen ve Mühendislik | 50645 |
YÖKSİS Temel Alan | Mühendislik Temel Alanı | 24957 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Gıda Bilimleri ve Mühendisliği | 1536 |
Anahtar Kelimeler | Gıda Teknolojileri, Gıda Biyoteknolojisi, Fonksiyonel Gıdalar |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 0 | 5 | 18 | 0 | 3 | 4 | 25 | 114 | 10 | 50 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | - | 655 . | 696 . | - | 653 . | 613 . | 654 . | 578 . | 650 . | 399 . |
Sıra (Temel Alan İçinde) | - | 476 . | 511 . | - | 497 . | 448 . | 507 . | 422 . | 528 . | 296 . |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | - | 223 . | 245 . | - | 230 . | 215 . | 209 . | 176 . | 229 . | 107 . |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | - | 154 . | 160 . | - | 138 . | 143 . | 138 . | 112 . | 154 . | 69 . |
Sıra (Anahtar Kelime (2)) | - | 83 . | 77 . | - | 76 . | 73 . | 63 . | 47 . | 76 . | 30 . |
Sıra (Anahtar Kelime (3)) | - | 62 . | 59 . | - | 65 . | 56 . | 60 . | 40 . | 67 . | 33 . |
Toplam Yayın | 0 | 1 | 3 | 0 | 1 | 1 | 5 | 8 | 2 | 1 |
Toplam Makale | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 2 | 0 | 1 |
Toplam Kitap | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 |
Toplam Bildiri | 0 | 1 | 3 | 0 | 1 | 0 | 5 | 5 | 2 | 0 |
Makale (SCI) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 1 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Ulusal) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 1 | 0 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 |
Bildiri (Uluslararası) | 0 | 1 | 2 | 0 | 0 | 0 | 5 | 3 | 2 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 0 | 0 | 1 | 0 | 1 | 0 | 0 | 2 | 0 | 0 |