Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2017, 2022 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2011, 2016 |
Lisans, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2000, 2005 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2017, 2022 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2011, 2016 |
Lisans, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2000, 2005 |
Kayıt Yok |
İngilizce, YDS, 60, 2014-YDS S, 2014 |
Kayıt Yok |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Teknolojileri |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Biyoteknolojisi |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Fonksiyonel Gıdalar |
2024-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye |
2022-2024, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kaman Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye |
2017-2022, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kaman Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye |
2023-2024, Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
2022-2023, Enstitü Müdür Yardımcısı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
Hayri Ertem, Yüksek Lisans, ALABALIK JELATİNLERİNDEN ENZİMATİK HİDROLİZ YÖNTEMİYLE PROTEİN HİDROLİZATI ÜRETİMİ VE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Genetik ve Biyomühendislik Ana Bilim Dalı, 2025, (Asıl Danışman) |
Saniye Ağca, Yüksek Lisans, İç ceviz yan ürünlerinden protein hidrolizatlarının üretimi ve özelliklerinin belirlenmesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı, 2025, (Asıl Danışman) |
Vildan Yılmaz, Yüksek Lisans, Ayçiçeği Atıklarından Protein Hidrolizatı Üretimi ve Özelliklerinin Belirlenmesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İleri Teknolojiler Ana Bilim Dalı, 2025, (Asıl Danışman) |
Havva Yaz, Yüksek Lisans, ATIK NAR ÇEKİRDEĞİNDEN PROTEİN HİDROLİZATI ÜRETİMİ, TEKNOLOJİK VE BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İleri Teknolojiler Ana Bilim Dalı, 2025, (Asıl Danışman) |
2023-2024, Fonksiyonel Gıdalar, Yüksek Lisans |
2023-2024, Gıda Proteinleri, Yüksek Lisans |
2023-2024, Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Yüksek Lisans |
2023-2024, Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri, Yüksek Lisans |
2022-2023, Mikrobiyoloji ve Parazitoloji, Lisans |
2021-2022, Gıda Ambalajlama Teknolojisi, Ön Lisans |
2021-2022, Gıda Muhafaza İlkeleri, Ön Lisans |
2021-2022, Enzimoloji, Ön Lisans |
2021-2022, Özel Gıdalar Teknolojisi, Ön Lisans |
2021-2022, İletişim, Ön Lisans |
2021-2022, Fermentasyon Teknolojisi, Ön Lisans |
2021-2022, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Ön Lisans |
2021-2022, Su Teknolojisi, Ön Lisans |
2021-2022, Fonksiyonel Gıdalar, Ön Lisans |
2021-2022, Gıda Kimyası, Ön Lisans |
2020-2021, Enzimoloji, Ön Lisans |
2020-2021, Gıda Ambalajlama Teknolojisi, Ön Lisans |
2020-2021, Özel Gıdalar Teknolojisi, Ön Lisans |
2020-2021, Soğutma Tekniği ve Depolama, Ön Lisans |
2020-2021, Gıda Muhafaza İlkeleri, Ön Lisans |
2020-2021, Organik Gıdalar, Ön Lisans |
2020-2021, Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı, Ön Lisans |
2020-2021, İletişim, Ön Lisans |
2020-2021, Fonksiyonel Gıdalar, Ön Lisans |
2020-2021, Gıda Kimyası, Ön Lisans |
2019-2020, Gıda Ambalajlama Teknolojisi, Ön Lisans |
2019-2020, Özel Gıdalar Teknolojisi, Ön Lisans |
2019-2020, Soğutma Tekniği ve Depolama, Ön Lisans |
2019-2020, Gıda Muhafaza İlkeleri, Ön Lisans |
2019-2020, Tıbbi ve Aromatik Bilgiler, Ön Lisans |
2019-2020, Gıda Kimyası, Ön Lisans |
2019-2020, Gıda Katkı Maddeleri, Ön Lisans |
2018-2019, Fonksiyonel Gıdalar, Ön Lisans |
2018-2019, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Ön Lisans |
2018-2019, Gıdalarda Temel İşlemler, Ön Lisans |
2018-2019, Araştırma Yöntem ve İlkeleri, Ön Lisans |
2018-2019, Özel Gıdalar Teknolojisi, Ön Lisans |
2017-2018, Araştırma Yöntem ve Teknikleri, Ön Lisans |
2017-2018, Etik Değerler ve Gıda Meslek Etiği, Ön Lisans |
2016-2017, Ahilik Kültür ve Medeniyeti, Ön Lisans |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Tekle, Ş., Özülkü, G., Bekiroğlu, H., Sağdıç, O. (2024) "Effects of Fish Skin Gelatin Hydrolysates Treated with Alcalase and Savinase on Frozen Dough and Bread Quality", Foods, 13 (1) [SCI Expanded] DOI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tekle, Ş. (2022) "Yapı, İşlev, Kullanım ve Helallik Tartışmalarıyla Kollajen ve Jelatin", Journal of Interdisciplinary Food Studies, 2 (1) pp. 41-50 Link DOI ![]() |
Tekle, Ş., Bozkurt, F., Akman, P.K., Sağdıç, O. (2022) "Bioactive and Functional properties of gelatin peptide fractions obtained from sea bass (Dicentrarchus labrax) skin", FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 42 (1) p. 12 [SCI Expanded] Link DOI ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tekle, Ş., Sağdıç, O. (2020) "Helal Gıda Kapsamında Gıda Ambalaj ve Kaplama Maddelerinin İncelenmesi", Journal of Halal and Ethical Research, (0) Link ![]() ![]() ![]() |
Tekle, Ş., Sağdıç, O., Yetim, H., Erdem, M. (2013) "Ülkemizde ve Dünyada Helal Gıda Hususunda Karşılaşılan Problemler", Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi, (1) [TR Dizin] Link ![]() ![]() ![]() |
Ertem, H., Tekle, Ş., Bozkurt, F., Sağdıç, O. (2024) "Production of Collagen Hydrolysate from Trout Gelatin Determination of Technological And Bioactive Properties.", 9. Uluslararası Azerbaycan Fen, Mühendislik, Matematik ve Uygulamalı Bilimler Kongresi , Bakü, Azerbaycan, (Aralık 2024) ![]() |
Bayam, H., Tekle, Ş. (2024) "TEA WASTE PROTEINS", 3. Uluslararası Asklepios Tıp, Hemşirelik, Ebelik ve Sağlık Bilimleri Kongresi , Türkiye, (Kasım 2024) ![]() |
Ağca, S.K., Tekle, Ş., Kazankaya, A. (2023) "Cevı̇z Atıklarından Proteı̇n Hı̇drolı̇zatlarının Üretı̇mı̇", Ahi Evran III - International Conference on Scientific Research , Bakü, Azerbaycan, (Mayıs 2023) ![]() |
Tekle, Ş., Bozkurt, F., Sağdıç, O. (2023) "Gelatin Production from Waste Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Skins and Determination of Its Technological Properties", THIRD INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOLOGICAL AND HEALTH SCIENCES , Afyon, Türkiye, (Mayıs 2023) ![]() |
Doğan, Ö., Yavuzer, E., Köse, M., Tekle, Ş. (2022) "Makine Öğrenimi ile Balık Tazelik Seviyesinin Tahmini", 5. International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences , Ankara, (Kasım 2022) ![]() |
Ramazan, F., Tekle, Ş., Yavuzer, E. (2022) "Ceviz Atıklarının Geri Dönüşümü", 12. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi , (pp. 54), Kırşehir, Türkiye, (Haziran 2022) ![]() |
Tekle, Ş., Baycar, A. (2022) "Mahreci Yokluk Olan Marmara Bölgesi Mutfağına Ait Yerel Ürün ve Yemekler", 2. ULUSAL GASTRONOMİ ÇALIŞMALARI SEMPOZYUMU, İstanbul Rumeli Üniversitesi , İstanbul, Türkiye, (Mayıs 2022) ![]() |
Tekle, Ş., Baycar, A., Bozkurt, F., Sağdıç, O. (2022) "Bioactive Peptides From Cocoa and By-Products and Their Health Benefıts", Second International Congress on Biological and Health Sciences , (pp. 329), Afyonkarahisar, Türkiye, (Mart 2022) ![]() |
Tekle, Ş., Sağdıç, O. (2022) "Recycling of Grape Processing Waste", International Anatolian Grape Conference , (pp. 100-101), Adıyaman, Türkiye, (Mart 2022) ![]() |
Doğan, Ö., Tekle, Ş., Yavuzer, E. (2021) "Jeotermal Enerji ile Gıda Kurutma", International Symposium On Engineering, Natural And Social Sciences , (pp. 16-17), Batman, Türkiye, (Aralık 2021) ![]() |
Tekle, Ş., Bozkurt, F., Sağdıç, O. (2021) "Technological properties and antioxidant activity of gelatin peptide fractions obtained from gilthead seabream (sparus aurata) skin.", BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi , (Ekim 2021) ![]() |
Bozkurt, F., Bekiroğlu, H., Akman, P.K., Tekle, Ş., Karasu, S., Sağdıç, O. (2021) "Bioactive and functional properties of gliadin hydrolysates", BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi , Türkiye, (Eylül 2021) ![]() |
Tekle, Ş., Bozkurt, F., Sağdıç, O. (2021) "Effect of various Pre-Treatments on Bioactive and Technological Properties of Sea Bass Gelatin Hydrolysates", International Congress on Biological and Health Sciences , Türkiye, (Mayıs 2021) ![]() |
Yavuzer, E., Tekle, Ş., Çınarlı, M. (2021) "Protein Hydrolyzate Production From Trout Heads By Enzymatic Hydrolysis", International Congress on Biological and Health Sciences , Afyon(Online), Türkiye, (Mayıs 2021) ![]() |
Tekle, Ş., Sağdıç, O. (2019) "Süt ve Süt Ürünlerinin Ambalajlanmasında Kullanılan Yeni Teknolojiler", Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu , Türkiye, (Nisan 2019) ![]() |
Tekle, Ş., Sağdıç, O. (2018) "ET VE ET ÜRÜNLERİNDE KULLANILAN AMBALAJLARIN HELAL GIDA AÇISINDAN İNCELENMESİ", Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu (TÜRKAS) , Türkiye, (Şubat 2018) ![]() |
Tekle, Ş., Sağdıç, O. (2017) "HAYVANSAL KAYNAKLI GIDA KATKI MADDELERİNİN HELAL GIDA AÇISINDANİNCELENMESİ", 4th International Halal and Healthy Food Congress , (Aralık 2017) ![]() |
Tekle, Ş., Sağdıç, O., Durak, M.Z. (2017) "Gıda Açısından Helâl Turizmin Değerlendirilmesi", 1. INTERNATIONAL HALAL TOURISM CONGRESS , (pp. 882-889), Alanya, Türkiye, (Nisan 2017) ![]() ![]() ![]() |
Tekle, Ş., Sağdıç, O., Toker, Ö.S., Baltacı, C. (2016) "Rheological Properties of Gelatins Extracted from Gilt Head Bream (Sparus aurata) and Bass (Dicentrarchus labrax) Skins", 2nd Food Structure Design Congress , (pp. 168-169), Antalya, (Kasım 2016) ![]() |
Kayıt Yok |
Tekle, Ş. (2022) "BİYOAKTİF BİLEŞEN OLARAK BOR’UN GIDALARDA KULLANIMI", Kitap: FARKLI YAKLAŞIMLARLA ENDÜSTRİYEL VE SAĞLIK ALANINDA BOR, Kırşehir/Türkiye : Orient Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 553 / 564, ISBN: 978-605-73143-0-7 e-ISBN ![]() |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Yönetim Kurulu Üyesi, MHT Arge Gıda Sağlık Danışmanlık San. ve Tic. Ltd. Şti, 2021- |
Kayıt Yok |
Sıra | Yayın | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J |
1 | Bioactive and Functional properties of gelatin peptide fractions obtained from sea bass (Dicentrarchus labrax) skin | 12 | 0 | 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 16 |
2 | Ülkemizde ve Dünyada Helal Gıda Hususunda Karşılaşılan Problemler | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 4 | 1 | 1 | 0 | 6 |
3 | Effects of Fish Skin Gelatin Hydrolysates Treated with Alcalase and Savinase on Frozen Dough and Bread Quality | 0 | 0 | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 4 |
4 | Helal Gıda Kapsamında Gıda Ambalaj ve Kaplama Maddelerinin İncelenmesi | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 1 |
(2023) "TEKNOFEST Ankara Girişim Yarışması Tarım Teknolojileri Hızlandırma Kategorisinde 2023 yılı ‘En İyi Girişim Ödülü" Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) |
(2022) "TEKNOFEST Girişim Programı Ön Kuluçka Mezunu" Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) |
(2021) "TEKNOFEST 2021 Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Üniversite Proje Kategorisi 2.lik Derecesi" Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
![]()
Osman Sağdıç
![]() |
2013 - 2024 | 17 |
![]()
Fatih Bozkurt
![]() |
2021 - 2023 | 6 |
![]()
Emre Yavuzer
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
|
2021 - 2022 | 4 |
![]()
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
|
2021 - 2022 | 2 |
![]()
Abdullah Baycar
![]() |
2022 | 2 |
![]()
Perihan Kübra Akman
![]() |
2021 - 2022 | 2 |
![]()
Hatice Bekiroğlu
Şırnak Üniversitesi
|
2021 - 2024 | 2 |
![]()
-
|
2023 | 1 |
![]()
-
|
2024 | 1 |
![]()
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
|
2022 | 1 |
![]()
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
|
2021 | 1 |
![]()
Görkem Özülkü
-
|
2024 | 1 |
![]()
Ömer Said Toker
-
|
2016 | 1 |
![]()
Muhammed Zeki Durak
![]() |
2017 | 1 |
![]()
Salih Karasu
-
|
2021 | 1 |
![]()
Cemalettin Baltacı
-
|
2016 | 1 |
![]()
Mehmet Erdem
![]() |
2013 | 1 |
![]()
Hasan Yetim
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
|
2013 | 1 |
![]()
Hayri Ertem
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
|
2024 | 1 |
![]()
Funda Ramazan
-
|
2022 | 1 |
![]()
Saniye Kariptaş Ağca
-
|
2023 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Fen ve Mühendislik | 51643 |
YÖKSİS Temel Alan | Mühendislik Temel Alanı | 25701 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Gıda Bilimleri ve Mühendisliği | 1551 |
Anahtar Kelimeler | Gıda Teknolojileri, Gıda Biyoteknolojisi, Fonksiyonel Gıdalar |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 | 2025 |
Ağırlıklı Puan | 0 | 5 | 18 | 0 | 3 | 4 | 25 | 114 | 10 | 55 | 0 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | - | 659 . | 690 . | - | 654 . | 611 . | 665 . | 596 . | 667 . | 607 . | - |
Sıra (Temel Alan İçinde) | - | 473 . | 515 . | - | 493 . | 455 . | 517 . | 435 . | 540 . | 478 . | - |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | - | 224 . | 240 . | - | 232 . | 215 . | 213 . | 178 . | 232 . | 188 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | - | 161 . | 156 . | - | 136 . | 144 . | 143 . | 112 . | 153 . | 128 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (2)) | - | 77 . | 77 . | - | 77 . | 70 . | 60 . | 46 . | 78 . | 63 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (3)) | - | 65 . | 61 . | - | 67 . | 64 . | 65 . | 46 . | 73 . | 57 . | - |
Toplam Yayın | 0 | 1 | 3 | 0 | 1 | 1 | 5 | 8 | 2 | 3 | 0 |
Toplam Makale | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 2 | 0 | 1 | 0 |
Toplam Kitap | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Toplam Bildiri | 0 | 1 | 3 | 0 | 1 | 0 | 5 | 5 | 2 | 2 | 0 |
Makale (SCI) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 1 | 0 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Ulusal) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Uluslararası) | 0 | 1 | 2 | 0 | 0 | 0 | 5 | 3 | 2 | 0 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 0 | 0 | 1 | 0 | 1 | 0 | 0 | 2 | 0 | 2 | 0 |