Yüksek Lisans, Türkiye, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri (Yl) (Tezli), 1993, 1997 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri (Dr), 2007, 2011 |
Lisans, Türkiye, Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü, 1989, 1993 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri (Dr), 2007, 2011 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri (Yl) (Tezli), 1993, 1997 |
Lisans, Türkiye, Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü, 1989, 1993 |
Kayıt Yok |
İngilizce, KPDS, 89, 2006 Kasım, 2006 |
Kayıt Yok |
[UAK] Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı Sebze Yetiştirme ve Islahı |
2022-, Doçent, Tam Zamanlı, Ahi Evran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü, Türkiye |
2012-2022, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Ahi Evran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü, Türkiye |
1998-2012, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Ahi Evran Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Türkiye |
2017-, Dekan Yardımcısı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
2013-2019, Bölüm Başkanı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
2003-2006, Myo/Yüksekokul Müdür Yardımcısı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
Ahmet Yaroğlu, Yüksek Lisans, L.siceraria, C.Maxima, C.moschata ve C.Maxima x C.Moschata Melezlerinden Elde Edilen Hatların (F2) T, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman) |
Serhat Doğru, Yüksek Lisans, Selekte Edilmiş İleri Kademedeki Çerezlil Kabak (Cucurbita pepo L.) Hatlarının Tuz Stresine Tolerans, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman) |
Ayşe Nur Çetin, Doktora, Bazı kapya biber genotiplerinin TSWV (domates lekeli solgunluk virüsü) ve TMV(tütün mozaik virüs)'ye, Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman) |
Ramazan Güngör, Yüksek Lisans, Türler arası melezleme ile geliştirilen F2 generasyonundaki domates anaç adaylarının tuz stresine to, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman) |
Sinan Şengöz, Yüksek Lisans, Farklı Islah Kademelerindeki Çerezlik Kabak (Cucurbita pepo L.) Hatlarının Morfolojik Karakterizasyo, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman) |
Turan Sevim, Yüksek Lisans, Aşılı karpuz yetiştiriciliğinde (Citrullus lanatus) potasyum uygulamalarının meyve kalitesi ve veri, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarımsal Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı, 2021, (Asıl Danışman) |
Hüseyin Hayat, Yüksek Lisans, Prohexadione-Calcium uygulanmış hıyar fidelerine dikim öncesi gibberellik asit uygulamalarının bitki, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarımsal Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman) |
Bektaş Kızıl, Yüksek Lisans, Farklı dikim ve budama yöntemlerinin topraksız tarım tekniği ile yetiştirilen aşılı domates bitkiler, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarımsal Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı, 2019, (Asıl Danışman) |
Semih Akdemir, Yüksek Lisans, Marul (Lactuca sativa L.) fide kalitesi ve bitki gelişimi üzerine paclobutrazol ve prohexadione-calc, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarımsal Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı, 2018, (Asıl Danışman) |
Cem Emirzeoğlu, Yüksek Lisans, Kırşehir İli yerel biber genotiplerinin farklı tuz konsantrasyonlarına tolerans düzeylerinin belirle, Ahi Evran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarımsal Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı, 2017, (Asıl Danışman) |
2020-2021, BİTKİ FİZYOLOJİSİ, Lisans |
2020-2021, SERİN İKLİM SEBZE TÜRLERİ, Lisans |
2020-2021, ORGANİK TARIM, Lisans |
2020-2021, ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ, Lisans |
2020-2021, SICAK İKLİM SEBZE TÜRLERİ, Lisans |
2020-2021, TOPRAKSIZ TARIM, Lisans |
2020-2021, BİTİRME TEZİ, Lisans |
2020-2021, MESLEKİ UYGULAMA, Lisans |
2020-2021, BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ, Lisans |
2020-2021, TOPRAKSIZ TARIM TEKNİKLERİ, Yüksek Lisans |
2020-2021, BAHÇE BİTKİLERİ STRES FİZYOLOJİSİ, Yüksek Lisans |
2020-2021, ÖRTÜALTI ÖZEL YETİŞTİRME TEKNİKLERİ, Yüksek Lisans |
2019-2020, BİTKİ FİZYOLOJİSİ, Lisans |
2019-2020, SERİN İKLİM SEBZE TÜRLERİ, Lisans |
2019-2020, ORGANİK TARIM, Lisans |
2019-2020, MESLEKİ UYGULAMA, Lisans |
2019-2020, BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ, Lisans |
2019-2020, ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ, Lisans |
2019-2020, SICAK İKLİM SEBZE TÜRLERİ, Lisans |
2019-2020, BİTKİ FİZYOLOJİSİ, Lisans |
2019-2020, MESLEKİ UYGULAMA, Lisans |
2019-2020, BİTİRME TEZİ, Lisans |
2019-2020, BİTKİ GENETİK KAYNAKLARININ KORUNMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ, Yüksek Lisans |
2018-2019, SERİN İKLİM SEBZE TÜRLERİ, Lisans |
2018-2019, ORGANİK TARIM, Lisans |
2018-2019, MESLEKİ UYGULAMA, Lisans |
2018-2019, BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ, Lisans |
2018-2019, ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ, Lisans |
2018-2019, SICAK İKLİM SEBZE TÜRLERİ, Lisans |
2018-2019, BİTKİ FİZYOLOJİSİ, Lisans |
2018-2019, TOPRAKSIZ TARIM, Lisans |
2018-2019, BAHÇE BİTKİLERİ, Lisans |
2018-2019, TOPRAKSIZ TARIM TEKNİKLERİ, Yüksek Lisans |
2018-2019, BAHÇE BİTKİLERİ STRES FİZYOLOJİSİ, Yüksek Lisans |
2017-2018, Bitki Fizyolojisi, Lisans |
2017-2018, Topraksız Tarım, Lisans |
2017-2018, Serin İklim Sebze Türleri, Lisans |
2017-2018, Örtüaltı Yetiştiriciliği, Lisans |
2017-2018, Bitki Genetik Kaynaklarının Korunması ve Değerlendirilmesi, Yüksek Lisans |
2017-2018, Topraksız Tarım Teknikleri, Yüksek Lisans |
2017-2018, Bahçe Bitkileri Stres Fizyolojisi, Yüksek Lisans |
2017-2018, Organik Tarım, Yüksek Lisans |
2017-2018, SICAK İKLİM SEBZE TÜRLERİ, Lisans |
2017-2018, BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ, Lisans |
2017-2018, MESLEKİ UYGULAMA, Lisans |
2017-2018, MEZUNİYET ÇALIŞMASI, Lisans |
2017-2018, ÖRTÜALTI ÖZEL YETİŞTİRME TEKNİKLERİ, Yüksek Lisans |
2016-2017, BİTKİ FİZYOLOJİSİ, Lisans |
2016-2017, ORGANİK TARIM, Lisans |
2016-2017, SERİN İKLİM SEBZE TÜRLERİ, Lisans |
2016-2017, BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ, Lisans |
2016-2017, TOPRAKSIZ TARIM, Lisans |
2016-2017, SICAK İKLİM SEBZE TÜRLERİ, Lisans |
2016-2017, ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ, Lisans |
2016-2017, BAHÇE BİTKİLERİ STRES FİZYOLOJİSİ, Yüksek Lisans |
2016-2017, TOPRAKSIZ TARIM TEKNİKLERİ, Yüksek Lisans |
2016-2017, MESLEKİ UYGULAMA, Lisans |
2016-2017, MEZUNİYET ÇALIŞMASI, Lisans |
2016-2017, BİTKİ GENETİK KAYNAKLARININ KORUNMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ, Yüksek Lisans |
2015-2016, BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ, Lisans |
2015-2016, TOPRAKSIZ TARIM, Lisans |
2015-2016, ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ, Lisans |
2015-2016, SICAK İKLİM SEBZE TÜRLERİ, Lisans |
2015-2016, BAHÇE BİTKİLERİ STRES FİZYOLOJİSİ, Yüksek Lisans |
2015-2016, GENEL SEBZECİLİK, Lisans |
2015-2016, MESLEKİ UYGULAMA, Lisans |
2015-2016, MEZUNİYET ÇALIŞMASI, Lisans |
2015-2016, TOPRAKSIZ TARIM TEKNİKLERİ, Yüksek Lisans |
2014-2015, GENEL SEBZECİLİK, Lisans |
2014-2015, BİTKİ FİZYOLOJİSİ, Lisans |
2014-2015, SERİN İKLİM SEBZE TÜRLERİ, Lisans |
2014-2015, ORGANİK TARIM, Lisans |
2014-2015, SEBZECİLİK, Lisans |
2014-2015, BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ, Lisans |
2014-2015, ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ, Lisans |
2014-2015, SICAK İKLİM SEBZE TÜRLERİ, Lisans |
2014-2015, MESLEKİ UYGULAMA, Lisans |
2014-2015, MEZUNİYET ÇALIŞMASI, Lisans |
2014-2015, TOPRAKSIZ TARIM TEKNİKLERİ, Yüksek Lisans |
2014-2015, BAHÇE BİTKİLERİ STRES FİZYOLOJİSİ, Yüksek Lisans |
2013-2014, TOPRAKSIZ TARIM, Lisans |
2013-2014, BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ, Lisans |
2013-2014, ORGANİK TARIM, Lisans |
2013-2014, BAHÇE BİTKİLERİ, Lisans |
2013-2014, ÖRTÜALTI YAPILARI, Lisans |
2013-2014, BAHÇE BİTKİLERİ PRENSİPLERİ, Lisans |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Başak, H., Çimrin, K.M., Turan, M. (2024) "Effects of Mycorrhiza on Plant Nutrition, Enzyme Activities and Lipid Peroxidation in Pepper Grown Under Salinity Stress", Journal of Agricultural Science and Technology, 26 (2) pp. 359-369 [SCI Expanded] Link |
Aydın, A., Başak, H. (2023) "Farklı melez kombinasyonları ile elde edilmiş su kabağı (Lagenaria siceraria) melezlerinin su kültürü koşullarında tuz stresine morfolojik ve fizyolojik olarak tolerans düzeylerinin belirlenmesi", The Journal of Ege University Faculty of Agriculture, 60 (4) pp. 665-678 [TR Dizin] DOI |
Güngör, R., Başak, H., Aydın, A. (2023) "S2 Kademesindeki Domates Genotiplerinin Morfolojik ve Pomolojik Karakterizasyonu", Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 3 (2) pp. 152-163 Link |
Aydın, A., Yetişir, H., Başak, H., Turan, M., Tuna, M. (2022) "Rootstock potential of auto and Allotetraploid Citron [Citrullus lanatus var. citroides (L. H. Bailey) Mansf.] for Watermelon [Citrullus lanatus var lanatus (Thunb.) Matsum. & Nakai] under hydroponic conditions: plant growth and some physiological characteristics", International Journal of Agriculture Environment and Food Sciences, 3 (5) pp. 648-659 [TR Dizin] DOI |
Aydın, A., Yetişir, H., Başak, H., Güngör, R., Şengöz, S., Şavkan, A.N. (2022) "Investigation of appropriate grafting method and plant applications to increase grafting success in cucumber", International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences, 6 (2) pp. 275-284 DOI |
Aydın, A., Şavkan, A.N., Başak, H., Başpınar, A. (2022) "Tuz Stresi Altındaki Domates Bitkilerine Yapılan Mikrobiyal (Glomus iranicum var. tenuihypharum ve Trichoderma Harzianum T78) Uygulamaların Morfolojik ve Fizyolojik Özellikler Üzerine Etkileri", Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2 (1) pp. 32-42 Link |
Başak, H., Sarıkamış, G., Seyrek, G.Ç., Ateş, M.A. (2022) "GENETIC CHARACTERIZATION OF PEPPER (Capsicum annuum L.) GENOTYPES FROM CENTRAL ANATOLIA WITH SSR AND SCAR MARKERS", Genetika, 54 (3) pp. 1171-1182 [SCI Expanded] Link DOI |
Boyacı, S., Bayar, A.A.A., Başak, H. (2022) "EVALUATION OF HARVEST WASTE IN SOILLESS AGRICULTURE TOMATO CULTIVATION", INFRASTRUCTURE AND ECOLOGY OF RURAL AREAS, (0) pp. 29-42 Link |
Aydın, A., Başak, H., Şavkan, A.N. (2022) "Effects of Different Pruning Systems on Fruit Quality and Yield in California Wonder Peppers (Capsicum annuum L.) Grown in Soilless Culture", Manas Journal of Agriculture Veterinary and Life Sciences, 12 (1) pp. 31-39 Link DOI |
Başak, H. (2021) "COMPARISON OF CEMELE PEPPER WITH BELL PEPPER GENOTYPES (Capsicum annuum L. var. grossum) WITH RESPECT TO AGRONOMIC AND MORPHOLOGICAL CHARACTERISTICS", Acta Scientiarum Polonorum Hortorum Cultus, 20 (2) pp. 121-134 [SCI Expanded] DOI |
Başak, H. (2021) "Effects of Prohexadione Calcium Applications on Growth and Yield Characteristics of Cucumber (Cucumis sativus L.)", Sains Malaysiana, 50 (8) pp. 2141-2152 [SCI Expanded] DOI |
Hayat, H., Başak, H. (2021) "Prohexadione-Calcium Uygulanmış Hıyar Fidelerine Dikim Öncesi Gibberellik Asit Uygulamalarının Bitki Gelişimi Üzerine Etkileri", Akademik Ziraat Dergisi, 10 (2) pp. 243-254 [TR Dizin] DOI |
Çimrin, K.M., Başak, H., Turan, M. (2020) "Farklı dozlarda tuz ve mikoriza uygulamalarının biberde hormon, antioksidan, fenolik ve organik asit içeriklerine etkisi", Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi, 25 (3) pp. 488-498 Link DOI |
Emirzeoğlu, C., Başak, H. (2020) "Orta Anadolu Biber Genotiplerinin Farklı Tuz Konsantrasyonlarına Tolerans Düzeylerinin Belirlenmesi", Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi, 6 (2) pp. 129-140 [TR Dizin] Link DOI |
Başak, H. (2020) "Prohexadione-Calcium Uygulama Yöntemlerinin Hıyar (Cucumis sativus L.) Fidelerinin Gelişimi ve Yaprak Pigmentasyonu Üzerine Etkileri", Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 36 (2) pp. 274-279 [TR Dizin] Link |
Kıymaz, S., Başak, H., Ertek, A. (2020) "Growth, yield and water use efficiency responses of greenhouse-grown bell pepper (Capcicum annuum L.) cultivars to different irrigation and nitrogen applications.", Fresenius Environmental Bulletin, 7 (0) pp. 5668-5674 [SCI Expanded] Link |
Başak, H. (2020) "The effects of super absorbent polymer application on the physiological and biochemical properties of tomato (Solanum lycopersicum L.) plants grown by soilless agriculture technique.", APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH, 18 (4) pp. 5907-5921 [SCI Expanded] Link DOI |
Başak, H. (2019) "Kırşehir Yerel Sivri Biber (Capsicum annuum L. var. longum) Populasyonlarının Agronomikve Morfolojik Karakterizasyonu", Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi, 22 (2) pp. 202-216 [TR Dizin] Link DOI |
Başak, H., Çimrin, K.M., Turan, M., Güneş, A., Ozlu, E. (2019) "Response of Mycorrhiza-Inoculated Pepper and Amino Acids to Salt Treatment at Different Ratios", Communications in Soil Science and Plant Analysis, 50 (3) pp. 350-361 [SCI Expanded] DOI |
BAŞAK, H. (2019) "Agronomic and Morphological Characterization of Kirsehir Local Green Long Pepper (Capsicum annuum L. var. longum) Populations", KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE, 22 (2) pp. 202-216 [ESCI] DOI |
Başak, H., Yiğit, E. (2018) "COMPARATIVE EFFECTS OF AMMONIUM NITRATE AND BLOOD MEAL ON PLANT MORPHOLOGY AND LEAF COLORING IN GREEN BEAN (Phaseolus vulgaris L.) SEEDLINGS UNDER SALT STRESS CONDITION", International Journal of Agriculture and Environmental Research, 4 (3) pp. 708-722 Link DOI |
Boyacı, S., Başak, H., Altun, B. (2017) "Potential of Kırşehir Province in Terms of Horticulture", International Journal of Science and Research (IJSR), 6 (10) pp. 1546-1550 Link DOI |
Çakırer, G., Başak, H., Demir, K. (2017) "LED Aydınlatma ve Önemi", TARIM TÜRK-Seracılık, 12 (64) pp. 12-16 |
Seyrek, G.Ç., Başak, H., Demir, K. (2016) "Topraksız Tarımda Ultrasonik Sisleme", TARIM GÜNDEM DERGİSİ, 6 (35) pp. 20-25 |
Başak, H., Çakırer, G., Demir, K. (2016) "FİDELİKLERDE BAKIM İŞLEMLERİ", TARIM TÜRK, 11 (62) pp. 40-46 |
Madakbaş, S.Y., Sarıkamış, G., Başak, H., Karadavut, U., Özmen, C.Y., Daşçı, M.G., Çayan, S. (2016) "Genetic Characterization of Green Bean (Phaseolus vulgaris L.) Accessions from Turkey with SCAR and SSR Markers", Biochemical Genetics, 54 (4) pp. 495-505 [SCI Expanded] DOI |
Başak, H., Doğuş, M. (2016) "Vegetable Production Potential of Turkey", American Journal of Experimental Agriculture, 12 (4) pp. 1-18 Link DOI |
Demir, K., Çakırer, G., Başak, H. (2015) "Aeroponik kültür ve ultrasonik buhar", Tarım Gündem, (27) pp. 28-30 Link |
Başak, H., Özcan, S., Yılmaz, V. (2015) "Manisa İli Demirci İlçesinde Organik Tarım Hakkında Üreticilerin Bilgi Düzeylerinin ve Beklentilerinin Belirlenmesi", Turkish Journal of Agricultural and Natural Science, 2 (4) pp. 324-331 Link |
Madakbaş, S.Y., Önal, M.S., Dündar, B., Başak, H. (2014) "Sututucu Polimerlerinin Toprak ve Bitkide İşlevi, Çevreye Etkisi ve Sebzecilikte Kullanım İmkanları", Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 1 (2) pp. 173-179 Link |
Başak, H., Madakbaş, S.Y., Gürdal, G. (2014) "Feasibility of Vegetable Drying Technic by Geothermal Heating at City of Kirsehir", Turkish Journal of Agricultural and Natural Sciences, 1 (1) pp. 590-595 Link |
Madakbaş, S.Y., Başak, H., Akıllı, A., Önal, M.S., Dündar, B. (2014) "The effects of water holding polymer and applicationmethods in bean pea and broad bean species", Sky Journal of Agricultural Research, 3 (5) pp. 89-97 Link |
Başak, H., Demir, K., Doğanlar, Z.B. (2012) "THE EFFECT OF ABSCISIC ACID APPLICATION ON ROOT SHOOT LENGTH AND SOME ANTIOXIDANT ENZYME ACTIVITIES OF TWO DIFFERENT TOMATO SEEDLINGS", The Journal of Animal & Plant Sciences, 22 (3) pp. 695-703 [SCI Expanded] Link |
Başak, H., Demir, K., Kasım, R., Okay, F.Y. (2011) "The effect of endo mycorrhiza VAM treatment on growth of tomato seedling grown under saline conditions", African Journal of Agricultural Research, 6 (11) pp. 2532-2538 [SCI Expanded] Link DOI |
Doğanlar, Z.B., Demir, K., Başak, H., Gül, İ. (2010) "Effects of Salt Stress on Pigment and Total Soluble Protein Contents of Three Different Tomato Cultivars", African Journal of Agricultural Research, 5 (15) pp. 2056-2065 [SCI Expanded] Link DOI |
Coşkun, Ö.F., Toprak, S., Aydın, A., Başak, H., Mavi, K. (2022) "Tuz Stresi Koşullarında Hıyarın Bazı Büyüme Parametreleri Üzerinde Farklı Anaçların Etkinliğinin Belirlenmesi", 13. Sebze Tarımı Sempozyumu , (pp. 58), İzmir, Türkiye, (Eylül 2022) |
Çetin, A.N., Başak, H., Aydın, A., Başpınar, A. (2021) "EFFECT OF MYCORRHIZA INOCULATION ON DIFFERENT SUBSTRATES ON CUCUMBER (CUCUMIS SATIVUS L.) PLANT DEVELOPMENT, YIELD AND FRUIT QUALITY", AHI EVRAN International Conference on Scientific Research , (pp. 494-501), Kırşehir, Türkiye, (Aralık 2021) |
Aydın, A., Yetişir, H., Başak, H., Çetin, A. (2021) "FRUIT CHARCATERISTICS AND SEED YİELD OF IN NAKED SEED PUMPKİN (CUCURBITA PEPO VAR. STYRİCA) LINES", Ahi Evran International Congress on Scientific Research , (pp. 532-537), Kırşehir, Türkiye, (Aralık 2021) |
Aydın, A., Yetişir, H., Başak, H., Çetin, A.N. (2021) "FRUIT AND SEED YIELD OF LINES IN NAKED SEED PUMPKİN (CUCURBITA PEPO VAR. STYRICA)", I. Ahı Evran Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi , (pp. 532-537), Kırşehir, Türkiye, (Aralık 2021) |
Başpınar, A., Başak, H., Çetin, A.N., Aydın, A. (2021) "SERADA YETİŞTİRİLEN DOMATES VE BİBER BİTKİ ATIKLARININ ENERJİ POTANSİYELLERİNİN BELİRLENMESİ", I. Ahı Evran Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi , (pp. 385-391), Kırşehir, Türkiye, (Aralık 2021) |
Demir, K., Başak, H., Seyrek, G.Ç., Başkent, A. (2020) "Fidecilik Sektörünün Mevcut Durumu ve Gelecek Öngörüleri", TÜRKİYE ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ IX. TEKNİK KONGRESİ , (pp. 429-433), Ankara, Türkiye, (Ocak 2020) |
Başak, H. (2019) "TOPRAKSIZ KÜLTÜRDE MİKORİZA UYGULAMALARININ HIYAR (Cucumis sativusL.) BİTKİSİNİN GELİŞİMİ VE VERİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ", 1st INTERNATIONAL ERCIYES AGRICULTURE,ANIMAL FOOD SCIENCES CONFERENCE , (pp. 214-219), Kayseri, Türkiye, (Aralık 2019) |
Başak, H. (2019) "FARKLI DİKİM METOTLARININ TOPRAKSIZ TARIMDA DOMATES (Solanumlycopersicum L.) BİTKİSİNİN GELİŞİMİ VE VERİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ", 1st INTERNATIONAL ERCIYES AGRICULTURE,ANIMAL FOOD SCIENCES CONFERENCE , (pp. 220-224), Kayseri, Türkiye, (Aralık 2019) |
Emirzeoğlu, C., Başak, H. (2018) "Determination of Salt Tolerance Levels of Local Pepper Genotypes", I. International Agricultural Science Congress , (pp. 438), Van, Türkiye, (Ekim 2018) |
Başak, H., Çimrin, K.M., Cem, E. (2018) "Farklı Organik Gübrelerin ve Kombinasyonlarının Tuz Stresi Altındaki Domates Bitkisinin Gelişimi ve Erkenci Verimi Üzerine Etkileri", Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirves , (pp. 119-125), Ankara, Türkiye, (Eylül 2018) |
Boyacı, S., Başak, H., Altun, B. (2017) "Potential of Kırşehir in Terms of Horticulture", 3rd International Agriculture Congress , (pp. 40), Üsküp, Makedonya, (Eylül 2017) |
Başak, H., Yiğit, E. (2017) "Comparative effects of ammonium nitrate and blood meal on plant morphology and leaf coloring in Green Bean (Phaseolus vulgaris L.) seedlings Under Salt Stress Condition", 3. INTERNATIONAL AGRICULTURE CONGRESS , (pp. 27), Üsküp, Makedonya, (Eylül 2017) |
Başak, H., Başak, G. (2017) "Agronomic and Morphological Characterization of Some Local Pepper (Capsicum annuum L.) Genotypes", 3. INTERNATIONAL AGRICULTURE CONGRESS , (pp. 91), Üsküp, Makedonya, (Eylül 2017) |
Başak, H., Şahin, E., Kıymaz, S. (2016) "EFFECT OF WATER HOLDING POLYMERS AND WATER RESTRICTION ONGROWTH OF TOMATO CULTIVATED IN DIFFERENT SOILLESS CULTURES", VII International Scientific Agriculture Symposium“Agrosym 2016” , (pp. 2101-2108), Jahorina, Bosna Hersek, (Kasım 2016) |
Başak, H., Demir, K. (2016) "The Effect of Abscisic Acid ABA Treatment on Growth of Tomato Seedling Lycopersicon esculentum Mill in Post Planting", 27. INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY , (pp. 628-635), Bursa, Türkiye, (Aralık 2016) |
Madakbaş, S.Y., Sarıkamış, G., Başak, H., Karadavut, U., Daşçı, M.G. (2015) "Kırşehir İli Yerel Taze Fasulyelerinin SCAR Markerlar ile İncelenmesi", VII. Bahçe Bitkileri Kongresi , (pp. 200), Çanakkale, Türkiye, (Ağustos 2015) |
Başak, H., Özcan, S., Yılmaz, V. (2015) "Manisa İli Demirci İlçesinde Organik Tarım Hakkında Üreticilerin Bilgi Düzeylerinin ve Beklentilerinin Belirlenmesi", VII. Bahçe Bitkileri Kongresi , (pp. 245), Çanakkale, Türkiye, (Ağustos 2015) |
Başak, H., Madakbaş, S.Y. (2014) "Kırşehir İli Örtüaltı Isıtmasında Kullanılabilir Jeotermal Kaynakların Potansiyeli", 10. Sebze Tarımı Sempozyumu , (pp. 115-122), Tekirdağ, Türkiye, (Eylül 2014) |
Başak, H., Madakbaş, S.Y., Gürdal, G. (2014) "Feasibility of Vegetable Drying Technic by Geothermal Heating at City of Kirsehir", Balkan Agriculture Congress , (pp. 570), Edirne, Türkiye, (Eylül 2014) |
Demir, K., Doğan, D., Başak, H. (2008) "Domates Fidesi Üretiminde Yetiştirme Ortamlarına Katılan Tavuk Gübresinin Fide Gelişim ve Kalitesine Etkileri", Türkiye III. Tohumculuk Kongresi , (pp. 211-215), Nevşehir, Türkiye, (Haziran 2008) |
Demir, K., Başak, H. (2008) "Sebze Fidelerinde Büyüme Kontrolü Sağlayan Uygulamalar", Türkiye III. Tohumculuk Kongresi , (pp. 207-210), Nevşehir, Türkiye, (Haziran 2008) |
Kayıt Yok |
Başak, H., Aydın, A. (2023) "THE PAST AND PRESENT OF SOILLESS AGRICULTUREIN TÜRKİYE", Kitap: ADVANCE CONCEPTS ON NATURAL AND AGRICULTURAL SCIENCES, : İKSAD |
Seyrek, G.Ç., Başak, H., Demir, K. (2023) "Kentsel Tarımda LED Aydınlatmanın Ekolojik Karbon Ayak İzine Etkileri", Kitap: Türkiye'de Agroekoloji:Bilim, Uygulama ve Sürdürülebilirlik, Ankara/Türkiye : İKSAD |
Başak, H., Demir, K. (2022) "LED LIGHTING AND ITS EFFECTS ON PLANT PRODUCTION", Kitap: HORTICULTURE: SCIENTIFIC CONCEPTS AND APPLICATIONS, Ankara/Türkiye : IKSAD publishing house |
Başak, H., Demir, K. (2022) "SEBZE FİDELERİNDE BÜYÜME VE GELİŞMENİN KONTROLÜ", Kitap: SEBZELERDE FİDE YETİŞTİRİCİLİĞİ-2, Ankara/Türkiye : GECE KİTAPLIĞI |
Başak, H., Aydın, A. (2022) "GENERAL SITUATION OF THE SEEDLING SECTOR IN TURKEY", Kitap: ADVANCE STUDIES IN SCIENCE, Ankara/Türkiye : iksad publishing house |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
(Ulusal - Bilimsel Dergi) Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi, 2017 |
Üye, Bahçe Bitkileri Derneği, 2010-2021 |
Sıra | Yayın | A | B | C | D | E | F | G | H | I |
1 |
Effects of Salt Stress on Pigment and Total Soluble Protein Contents of Three Different Tomato Cultivars
African Journal of Agricultural Research
|
88 | 6 | 0 | 29 | 0 | 7 | 0 | 0 | 130 |
2 |
The effects of super absorbent polymer application on the physiological and biochemical properties of tomato (Solanum lycopersicum L.) plants grown by soilless agriculture technique.
APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH
|
8 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 9 |
3 |
Genetic Characterization of Green Bean (Phaseolus vulgaris L.) Accessions from Turkey with SCAR and SSR Markers
Biochemical Genetics
|
6 | 1 | 0 | 1 | 1 | 0 | 0 | 0 | 9 |
4 |
The effect of endo mycorrhiza VAM treatment on growth of tomato seedling grown under saline conditions
African Journal of Agricultural Research
|
4 | 1 | 0 | 1 | 0 | 2 | 0 | 0 | 8 |
5 |
Kırşehir Yerel Sivri Biber (Capsicum annuum L. var. longum) Populasyonlarının Agronomikve Morfolojik Karakterizasyonu
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi
|
0 | 0 | 0 | 3 | 3 | 0 | 0 | 0 | 6 |
6 |
THE EFFECT OF ABSCISIC ACID APPLICATION ON ROOT SHOOT LENGTH AND SOME ANTIOXIDANT ENZYME ACTIVITIES OF TWO DIFFERENT TOMATO SEEDLINGS
The Journal of Animal & Plant Sciences
|
4 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 5 |
7 |
Effects of Prohexadione Calcium Applications on Growth and Yield Characteristics of Cucumber (Cucumis sativus L.)
Sains Malaysiana
|
2 | 0 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 4 |
8 |
Farklı dozlarda tuz ve mikoriza uygulamalarının biberde hormon, antioksidan, fenolik ve organik asit içeriklerine etkisi
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
|
0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 0 | 0 | 0 | 2 |
9 |
Tuz Stresi Altındaki Domates Bitkilerine Yapılan Mikrobiyal (Glomus iranicum var. tenuihypharum ve Trichoderma Harzianum T78) Uygulamaların Morfolojik ve Fizyolojik Özellikler Üzerine Etkileri
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
|
0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 1 |
10 |
Prohexadione-Calcium Uygulanmış Hıyar Fidelerine Dikim Öncesi Gibberellik Asit Uygulamalarının Bitki Gelişimi Üzerine Etkileri
Akademik Ziraat Dergisi
|
0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 1 |
11 |
Investigation of appropriate grafting method and plant applications to increase grafting success in cucumber
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences
|
0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
12 |
Effects of Different Pruning Systems on Fruit Quality and Yield in California Wonder Peppers (Capsicum annuum L.) Grown in Soilless Culture
Manas Journal of Agriculture Veterinary and Life Sciences
|
0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
13 |
EFFECT OF WATER HOLDING POLYMERS AND WATER RESTRICTION ONGROWTH OF TOMATO CULTIVATED IN DIFFERENT SOILLESS CULTURES
|
0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
14 |
Feasibility of Vegetable Drying Technic by Geothermal Heating at City of Kirsehir
Turkish Journal of Agricultural and Natural Sciences
|
0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
15 |
Orta Anadolu Biber Genotiplerinin Farklı Tuz Konsantrasyonlarına Tolerans Düzeylerinin Belirlenmesi
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
|
0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
16 |
Potential of Kırşehir Province in Terms of Horticulture
International Journal of Science and Research (IJSR)
|
0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
17 |
Sututucu Polimerlerinin Toprak ve Bitkide İşlevi, Çevreye Etkisi ve Sebzecilikte Kullanım İmkanları
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
|
0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Köksal Demir
Ankara Üniversitesi
|
2008 - 2023 | 14 |
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
|
2021 - 2023 | 13 |
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
|
2021 - 2022 | 6 |
Gamze Çakırer Seyrek
Ankara Üniversitesi
|
2015 - 2023 | 6 |
Kerim Mesut Çimrin
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
|
2018 - 2024 | 4 |
Halit Yetişir
Erciyes Üniversitesi
|
2021 - 2022 | 4 |
Seher Yıldız Madakbaş
-
|
2014 - 2016 | 4 |
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
|
2021 - 2022 | 3 |
Gölge Sarıkamış
Ankara Üniversitesi
|
2015 - 2022 | 3 |
Metin Turan
Yeditepe Üniversitesi
|
2020 - 2024 | 3 |
Seher Yıldız Madakbaş
-
|
2014 - 2015 | 3 |
Ahi Evran Üniversitesi
|
2017 | 2 |
Ahi Evran Üniversitesi
|
2017 | 2 |
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
|
2016 - 2020 | 2 |
Ufuk Karadavut
Karabük Üniversitesi
|
2015 - 2016 | 2 |
Zeynep Banu Doğanlar
Trakya Üniversitesi
|
2010 - 2012 | 2 |
Berrak Dündar
-
|
2014 | 2 |
Cem Emirzeoğlu
-
|
2018 - 2020 | 2 |
Emine Yiğit
-
|
2017 - 2018 | 2 |
Gül Gürdal
-
|
2014 | 2 |
Mehmet Samet Önal
-
|
2014 | 2 |
Mete Gürhan Daşçı
-
|
2015 - 2016 | 2 |
Ramazan Güngör
-
|
2022 - 2023 | 2 |
Selahattin Özcan
-
|
2015 | 2 |
Vedat Yılmaz
-
|
2015 | 2 |
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
|
2022 | 1 |
Ahi Evran Üniversitesi
|
2014 | 1 |
Ahi Evran Üniversitesi
|
2017 | 1 |
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
|
2022 | 1 |
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
|
2022 | 1 |
Metin Tuna
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
|
2022 | 1 |
Metin Turan
İstanbul Ticaret Üniversitesi
|
2019 | 1 |
Ahmet Ertek
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
|
2020 | 1 |
Kazım Mavi
-
|
2022 | 1 |
Ömer Faruk Coşkun
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
|
2022 | 1 |
Adem Güneş
Erciyes Üniversitesi
|
2019 | 1 |
Rezzan Kasım
Kocaeli Üniversitesi
|
2011 | 1 |
İsmail Gül
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
|
2010 | 1 |
Fatma Yeşim Okay
Ankara Üniversitesi
|
2011 | 1 |
Aşiyan Başkent
-
|
2020 | 1 |
Ayşenur Çetin
-
|
2021 | 1 |
Canan Yüksel Özmen
-
|
2016 | 1 |
Doğan Doğan
-
|
2008 | 1 |
Ekrem Ozlu
-
|
2019 | 1 |
Emirzeoğlu Cem
-
|
2018 | 1 |
Emre Şahin
-
|
2016 | 1 |
Gamze Çakırer
-
|
2016 | 1 |
Hüseyin Hayat
-
|
2021 | 1 |
Melihşah Doğuş
-
|
2016 | 1 |
Seher Toprak
-
|
2022 | 1 |
Selin Çayan
-
|
2016 | 1 |
Sinan Şengöz
-
|
2022 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Fen ve Mühendislik | 50391 |
YÖKSİS Temel Alan | Ziraat ve Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı | 5120 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı | 609 |
Anahtar Kelimeler | Sebze Yetiştirme ve Islahı |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 23 | 83 | 34 | 30 | 85 | 153 | 155 | 267 | 110 | 50 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | 644 . | 575 . | 678 . | 641 . | 575 . | 462 . | 516 . | 420 . | 540 . | 112 . |
Sıra (Temel Alan İçinde) | 340 . | 291 . | 368 . | 345 . | 276 . | 187 . | 214 . | 157 . | 234 . | 40 . |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | 138 . | 115 . | 157 . | 126 . | 100 . | 65 . | 75 . | 38 . | 99 . | 12 . |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | 54 . | 43 . | 65 . | 61 . | 41 . | 25 . | 27 . | 20 . | 49 . | 3 . |
Toplam Yayın | 4 | 6 | 5 | 3 | 4 | 6 | 7 | 10 | 4 | 1 |
Toplam Makale | 2 | 4 | 2 | 1 | 2 | 5 | 3 | 6 | 2 | 1 |
Toplam Kitap | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 2 | 0 |
Toplam Bildiri | 2 | 2 | 3 | 2 | 2 | 1 | 4 | 1 | 0 | 0 |
Makale (SCI) | 0 | 1 | 0 | 0 | 1 | 2 | 2 | 1 | 0 | 1 |
Makale (Uluslararası) | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 3 | 1 | 4 | 1 | 0 |
Makale (Ulusal) | 1 | 2 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 2 | 0 |
Bildiri (Uluslararası) | 0 | 2 | 3 | 2 | 2 | 0 | 4 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 1 | 0 | 0 |