img
Dr. Öğr. Üyesi Gizem KEZER

Dr. Öğr. Üyesi Gizem KEZER

  • Ziraat Fakültesi
  • Tarımsal Biyoteknoloji
  • Enzim ve Mikrobiyel Biyoteknoloji

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
18
Atıf
8
h-index
1
Proje
12
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Hacettepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2013, 2019
Yüksek Lisans, Türkiye, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2009, 2013
Lisans, Türkiye, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2005, 2009
Araştırma Alanları
Gıda Mikrobiyolojisi, Süt Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Hacettepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2013, 2019
Yüksek Lisans, Türkiye, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2009, 2013
Lisans, Türkiye, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2005, 2009
Kayıt Yok
İngilizce, YÖKDİL, 77, 2019 Yükse, 2019
Kayıt Yok
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Mikrobiyolojisi
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Süt Teknolojisi
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Biyoteknolojisi
2022-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü, Türkiye
2011-2022, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü, Türkiye
Kayıt Yok
Pelin Boğa, Yüksek Lisans, Farklı çiftliklerden elde edilen keçi sütlerinde sütün bileşimi ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarımsal Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
2022-2023, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Lisans
2022-2023, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Lisans
2021-2022, Beslenme İlkeleri, Lisans
2021-2022, Gıda Teknolojisi, Lisans
2021-2022, Gıda Teknolojisi, Lisans
2021-2022, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Lisans
2021-2022, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Lisans
2021-2022, Seçmeli Ders 5: Tahıl ve Tahıl Ürünleri İşleme Teknolojisi, Lisans
2020-2021, Seçmeli Ders 17: Sürdürülebilir Tarım Esasları, Lisans
2020-2021, Beslenme İlkeleri, Lisans
2020-2021, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Lisans
2020-2021, Gıda Teknolojisi, Lisans
Kayıt Yok
Kuşburnu (Rosa canina L.) Meyvesinin Farklı Formları ile Hazırlanan Özütlerin Gıda Koruma Kapasitesinin Belirlenmesi ve Gıda Koruyucusu Olarak Kullanımının Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2022-2023  
Arı Ürünleri İlavesinin Kefirin Fizikokimyasal, Mikrobiyel ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2021-2023  
Farklı Çiftliklerden Elde Edilen Keçi Sütlerinde Sütün Bileşimi ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2021-2022  
Kefir Üretiminde Mikrobiyolojik Özelliklerin Bulanık Mantık Tabanlı Karar Destek Sistemi ile Değerlendirilmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2021-2023  
Bıldırcın Rasyonlarına İlave Edilen Gilaburu (Viburnum opulus L.) Meyvesi Tozunun Yumurta ve Et Kalitesine Etkisi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2017-2019  
HOROZİBİĞİ (Amaranthus powelli ssp.) BİTKİSİ SİLAJININ FİZİKSEL, KİMYASAL, DUYUSAL VE MİKROBİYOLOJİK DEĞERLERİNİN BELİRLENMESİ Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2017-2018  
HOROZİBİĞİ (Amaranthus powelli ssp.) BİTKİSİ SİLAJININ FİZİKSEL, KİMYASAL, DUYUSAL VE MİKROBİYOLOJİK DEĞERLERİNİN BELİRLENMESİ Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2017-2018  
Ekşi Hamurlardan Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu, Tanımlanması ve Bu Mikroorganizmaların İnvitro Toksisitelerinin Belirlenmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2017-2020  
Yem ve Gıda Biyoteknolojisi laboratuvarı kurulumu Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2015-2016  
Yem ve Gıda Biyoteknolojisi laboratuvarı kurulumu Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2015-2016  
Zirai Eğitimde Üreterek Öğrenme Modeli Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2012-2015  
İnek ve Keçi Sütü Karışımından Yapılan Kefirlerin Fizikokimyasal, Mikrobiyal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Yağ İkame Maddelerinin Etkisi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2010  
Kayıt Yok
Köroğlu, D.G., Çatalkaya, G., Yusufoğlu, B., KEZER, G., Esatbeyoglu, T., El-Aty, A.M.A., Güven, E.Ç. (2024) "Quercetin: Potential antidiabetic effects through enzyme inhibition and starch digestibility", Food Safety and Health, 0 (0) DOI  
Yusufoğlu, B., KEZER, G., Wang, Y., Ziora, Z.M., Esatbeyoglu, T. (2024) "Bio-recycling of spent coffee grounds: Recent advances and potential applications", Current Opinion in Food Science, 55 (0) [SSCI] DOI  
FİLİK, G., FİLİK, A.G., KEZER, G. (2022) "As an alternative fermented feed for animal nutrition: Chia (Salvia hispanica L.) plant silage", Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2 (2) pp. 133-144 Link  
KEZER, G. (2022) "Geleneksel Yöntemle Üretilen Kefir İle Ticari Kefirlerin Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Karşılaştırılması", Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2 (2) pp. 101-109 Link  
KEZER, G. (2022) "Ticari Probiyotik Yoğurtların Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi", Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2 (2) pp. 224-231 Link  
KEZER, G. (2022) "Functional Perspective on Sourdough Bread", Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP), 10 (0) [TR Dizin] DOI   
KEZER, G., ŞİRİN, E., Boğa, P. (2022) "Farklı Çiftliklerden Elde Edilen Keçi Sütlerinde Sütün Bileşimi ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi", Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP), 10 (7) [TR Dizin] DOI  
Temiz, H., KEZER, G. (2015) "Effects of Fat Replacers on Physicochemical Microbial and Sensorial Properties of Kefir Made Using Mixture of Cow and Goat s Milk", Journal of Food Processing and Preservation, 39 (6) pp. 1421-1430 [SCI Expanded] Link DOI  
FİLİK, A.G., Tekin, O.K., KEZER, G., FİLİK, G. (2018) "As an Alternative Raw Materıal Source for Animal Nutrıtıon: Quinoa, Buckwheat, Chia and Amaranths", 4TH INTERNATIONAL AGRICULTURE CONGRESS , (pp. 168), Nevşehir, Türkiye, (Temmuz 2018
FİLİK, A.G., FİLİK, G., KEZER, G. (2018) "Determination of microbiological properties of amaranthus (Amaranthus Powellii Ssp.) silage", The International Conferance Agriculture for life, Life for Agriculture , (pp. 44), Bükreş, Romanya, (Haziran 2018
KEZER, G. (2017) "Cold Chain for Quality and Safety", VIII. International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2017 , (Ekim 2017
Aytaç, S.A., KEZER, G., Özay, D.S. (2016) "Ekşi Hamur", Türkiye 12. Gıda Kongresi , (Ekim 2016
KEZER, G., Aytaç, S.A., Özay, D.S., Yazıhan, N., Mumcuoğlu, İ. (2016) "Farklı Yörelerden Temin Edilen Ekşi Hamurlardan Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve Tanımlaması", Türkiye 12. Gıda Kongresi , (Ekim 2016
KEZER, G., Aytaç, S.A. (2014) "Değerlerimizi Koruyalım", 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (Nisan 2014
Temiz, H., KEZER, G. (2013) "Effects of fat replacers on physicochemical, microbial and sensory properties of kefir made using mix of cow and goat’s milk.", The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus , (Ekim 2013
Temiz, H., KEZER, G. (2013) "Probiotic dairy products: Kefir and Koumiss", The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus , (Ekim 2013
Temiz, H., KEZER, G. (2012) "Piyasada ticari olarak satılan kefirlerin üretim teknikleri, fizikokimyasal, mikrobiyel ve duyusal özellikleri ile sağlık üzerine olan etkileri", Türkiye 11. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2012
Kayıt Yok
KEZER, G. (2022) "PROBIOTICS: HEALTH BENEFITS", Kitap: Advance Studies in Science, : iksad publishing house, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-625-6380-02-8 
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Hasan Temiz
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2012 - 2015 4
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
2018 - 2022 3
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
2018 - 2022 3
Sait Aykut Aytaç
Hacettepe Üniversitesi
2014 - 2016 3
Dilek Sivri Özay
Hacettepe Üniversitesi
2016 2
Büşra Yusufoğlu
İstanbul Teknik Üniversitesi
2024 2
Tuba Esatbeyoglu
-
2024 2
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
2022 1
Esra Çapanoğlu Güven
-
2024 1
İpek Mumcuoğlu
-
2016 1
Gizem Çatalkaya
-
2024 1
Deniz Günal Köroğlu
-
2024 1
Nuray Yazıhan
-
2016 1
A. M. Abd El-Aty
-
2024 1
Olgay Kaan Tekin
-
2018 1
Pelin Boğa
-
2022 1
Yifan Wang
-
2024 1
Zyta M. Ziora
-
2024 1
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Fen ve Mühendislik 50645
YÖKSİS Temel Alan Mühendislik Temel Alanı 24957
YÖKSİS Bilim Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği 1536
Anahtar Kelimeler Gıda Mikrobiyolojisi, Süt Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 50 4 5 10 0 0 0 104 0 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 614 . 656 . 709 . 661 . - - - 588 . - -
Sıra (Temel Alan İçinde) 427 . 477 . 524 . 484 . - - - 432 . - -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 183 . 224 . 258 . 203 . - - - 182 . - -
Sıra (Anahtar Kelime (1)) 65 . 90 . 99 . 77 . - - - 63 . - -
Sıra (Anahtar Kelime (2)) 22 . 31 . 37 . 34 . - - - 26 . - -
Sıra (Anahtar Kelime (3)) 49 . 84 . 83 . 69 . - - - 52 . - -
Toplam Yayın 1 2 1 2 0 0 0 6 0 0
Toplam Makale 1 0 0 0 0 0 0 5 0 0
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0
Toplam Bildiri 0 2 1 2 0 0 0 0 0 0
Makale (SCI) 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 5 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0
Bildiri (Uluslararası) 0 0 1 2 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 2 0 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri